Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKontakt

Planteavlsrådgivning

Hos Fjordland kan du få hjælp af vores dedikerede planteavlsrådgivere, så du er garanteret den bedste rådgivning indenfor planteavl

Vi tilbyder rådgivning indenfor mange forskellige områder af planteavl, og skræddersyr gerne unikke løsninger til den enkelte landmand.

Når vores planterådgivere yder planteavlsrådgivning, er mark- og gødningsplaner en af vores primære arbejdsopgaver. I vores planteavlsrådgivning laver vi selvfølgelig indkøbslister og sprøjteplaner ligesom vi sørger for indberetning af sprøjtejournaler, husdyrindberetning og gødningsregnskaber. Herudover er vi desuden specialister i økologisk planteavlsrådgivning.

Henrik Hornstrup
“Vores planteavlsrådgivere yder optimeret planteavlsrådgivning, der tager udgangspunkt i den enkelte landmands behov og ønsker”
Planteavlsrådgivning i marken

Markkort, ejendomskort og tematiserede kort

Markkort spiller en vigtig rolle, når det gælder planteavlsrådgivning. Vores planteavlsrådgiver udarbejder markkort til flere formål, bl.a. markkort til EU-ansøgninger og miljøansøgninger. Vi laver også tematiserede markkort, hvor afgrøder er farvelagte, markkort til jordprøver, gradueret kalkning og gødskning samt ejendomskort fra dronebilleder.

Til ovenstående opgaver anvendes der nyeste baggrundskort eller DTK oversigtskort med byer, lokalnavne og vejnavne. Kortet kan printes i alle størrelser.

Kurser og møder for planteavl

I seneste vækstår arrangerede eller medarrangerede Fjordlands planteavlskontor mere end 30 kurser. Vi udbyder løbende sprøjtebeviskurser, IT løsninger i marken, pløjekurser, såbedskurser, sprøjetteknik m.m. I år afholder vi bl.a. “Lær at indstille din mejetærsker”.

Markbesøg, ERFA grupper og klippekort

I vækstsæsonen tilbyder vi flere besøgsordninger, så vi kan tilbyde den bedste planteavlsrådgivning. Besøgene fokuserer på optimal indtjening i markbruget, kvalitet af grovfoder m.m. Rådgivningen er tilpasset nyeste viden og lovkrav omkring anvendelse af gødning, kemi, krav til grovfoder m.m.

Grupperådgivning tilbydes bl.a. indenfor salgsafgrøder, deltidslandmænd, grovfoder m.fl. I ERFA grupperne er der god mulighed for erfaringsudveksling mellem landmænd, samtidig med at vores kompetente rådgivere kommer med nyeste viden. Se vores forskellige erfa grupper her.

Markbesøg - Majsmark

Jordprøver

Jordprøver giver den nødvendige viden, så du kan udnytte markens potentiale, og lave en optimal gødningsplan, med optimeret gødningstildeling. Jordprøver genbruges i 3-5 år, og det er derfor billig og værdifuld viden, som giver et godt grundlag for topudbytter i hele marken. Læs mere om jordprøver her.

Nyhedsbrevet “Fjordland Mark”

Vil du gerne holde dig opdateret indenfor planteavl? Fjordland Mark er en naturlig opfølgning på vinterens gødningsplan. Fjordland Mark udsendes ca. 25 gange årligt i vækstsæsonen med kort og aktuel viden, om planteværn, angreb af sygdomme og skadedyr, gødning, lokalt, aktuelle deadlines m.m.
Du kan tilmelde dig Fjordland Mark her.

Mark

Kemitjek og sprøjteplaner

Lad Fjordlands planteavlsrådgivere lave et kemitjek hos dig. Listen over godkendte pesticider ændres løbende, og sanktioner for opbevaring eller brug af midler, der ikke længere er godkendte, er hårde. Som en vigtig del af vores planteavlsrådgivning gennemgår vi ejendommens pesticider, og sikrer at midler der snart udfases anvendes først. Og læs meget mere om sprøjteplaner her.

Overdragelse af betalingsrettigheder

Beregne værdi af mælke- og kvægtillæg

Vurderingsforretning ved naturprojekter, vådområder

Formidling af husdyrgødning

Gylleaftaler

Rådgivning om biogas og afsætning til biogas

MVJ ansøgninger

Drænvandsundersøgelser

Erstatningsopgørelser

Økologirådgivning

Markforsøg og markdemo

Strategirådgivning

Markvandringer, vejkrydsmøder, møder m.m.

Vi løser også gerne dine opgaver. Mød os i marken, til arrangementer, på kontoret eller elektronisk.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
mail@fjordland.dk
phone-handsetarrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram