NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKontakt

Digitale drænkort 

Reducerer tidsforbruget ved vedligehold og rensning til næsten det halve

Hvorfor skal drænkort digitaliseres?

Den nemmeste og hurtigste måde at skabe overblik over dine drænkort er med digitale kort i app’en FarmTracking. På den måde har du dem altid lige ved hånden, og du kan foretage gennemgående ændringer uden at skulle kopiere, måle og optegne på ny eller oven på gamle kopier.

Man kender situationen; du står i marken med et langt målebånd, et A4 papir med nogle mål og nogle fikspunkter – desværre er læhegnet, som opmålingen er lavet ud fra, blevet væltet og de gamle kørespor er flyttet, fordi sprøjten er opgraderet fra de dengang 16 meter, til de nuværende 24m. 

Nu går den vilde jagt på de forsvundne dræn. Det vil høre fortiden til med et digitalt drænkort på mobil eller tablet. 
FarmTracking app’en viser din nøjagtige position på et markkort, hvor dræn, samlinger og brønde er indtegnet, uafhængigt af markgrænser, marknummer og andre digitale værdier. 
De er fastlagt på GPS-koordinater og flytter sig ikke – kun hvis du selv redigerer i dem, enten i app’en på mobil eller tablet, eller i CropManager på computeren. 
Vi er også behjælpelige med at ajourføre dine digitale drænkort, når du er inde for at få lavet mark- og gødningsplan hos os.

ALTID LIGE VED HÅNDEN

Med et digitalt drænkort har du alle dine dræn samlet i ét kort, som du oven i købet altid har lige ved hånden. Det er slut med at lede i skuffer og skabe efter de gamle kort og kopiere videre på. Og når du alligevel har dine kort lige ved hånden, så er papirarbejdet også klar med det samme, således at alt bliver registreret og gemt nu og her – intet går i glemmebogen.

Når efteråret kommer, og det bliver tydeligt, hvor næste års dræninger skal foretages, så kan de registreres i kortet og nemt findes frem igen. Og når de nye dræn skal etableres, så er det nemt at koble det på det nuværende system, da positionen er kendt ned til mindste detalje.

"Digitalisering af de gamle drænkort er en éngangs investering, som hurtigt betaler sig selv hjem gennem mindre spildtid ved dræningsopgaver, nemmere vedligehold og rensning, samt sundere og mere farbare marker. Og så undgår du det sure papirarbejde som følger nye dræningsopgaver. Med de digitale drænkort i FarmTracking er papirarbejdet klaret direkte i marken".

Digitale drænkort tegnes direkte i marken af landmanden selv. Her er hverken brug for målebånd eller papir og blyant.

Igangsættelse med optegning direkte i marken

Vi kommer gerne ud i drænrenden og hjælper dig i gang med at optegne de nye dræn direkte i FarmTracking. Når vi kommer ud, vil vi gennemgå optegningsproceduren med dig, hjælpe dig med at markere brønde og tegne drænledningerne ind, således at de fremgår såvel i FarmTracking, men også i MarkOnline og CropManager. Du kan altså få dem udskrevet sammen med de markkort, der kommer i Plantemappen år efter år – og nu får du så opdateret dine papirdrænkort hvert eneste år samtidig.

Besøget (takseres og faktureres som et almindeligt markbesøg) udføres af vores specialister inden for digitale drænkort.

Digitale drænkort er mere end bare et kort på en mobiltelefon eller en tablet

Når dine drænkort digitaliseres, kan du hurtig få nye udskrifter af kortdata fra A4 til traktoren eller mappen og helt op i A0 størrelse (Plakatkvalitet) til maskinhuset eller kontoret. Du behøver altså ikke bruge FarmTracking eller CropManager for at kunne udnytte dine digitale drænkort.

Gamle drænkort fremtidssikres

De gamle papirkort er skrøbelige og kan nemt forgå. Derfor kan en digital version være sikkerheden for, at de aldrig helt forsvinder. Når vi digitalisere dine drænkort, vil det indleverede kortmateriale ikke kun blive indtegnet i AgroGIS, CropManager og FarmTracking, men kort scannes og gemmes digitalt, således at de originale kort også er gemt digitalt på Fjordlands digitale arkiv – du får naturligvis originalen med hjem igen.

Gravearbejde ved dræning FjordlandDrænkort fjordland

FarmTracking er meget mere end digitale drænkort

Med FarmTracking i hånden kan du registrere sprøjtninger, gødskninger, såtidspunkt, problem ukrudt ved markplanlægning, føre sprøjtejournal og meget mere.  

Læs mere om FarmTracking her

Kontakt vores ekspert på området, hvis du har brug for hjælp

MORTEN LINNEMANN MADSEN

Miljø, Natur & Klima chef

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
mail@fjordland.dk
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram