Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Miljøgodkendelse af husdyrbrug

Få hjælp til miljøgodkendelsen med Fjordlands miljøtjek

Miljøgodkendelse af husdyrbrug i landbruget

Har du uudnyttet plads i staldene? Kan du producere mere end din gamle miljøtilladelse giver lov til? Vil du bygge ny stald? Eller trænger din gamle miljøgodkendelse bare til en opdatering? Har du brug for hjælp til miljøgodkendelse af husdyrproduktion?

Hos Fjordland kan du bestille et miljøtjek. Vi laver miljøgodkendelser i landbruget, og er de helt rigtige at spørge, når du har brug for en miljøgodkendelse af husdyrbrug på dit landbrug.

Læs mere om husdyrbrug: Du kan læse mere om kvæg i afsnittet kvægrådgivning ligesom du kan læse mere om svin i afsnittet svinerådgivning.

Gris - Miljøgodkendelse

Et miljøtjek, der afdækker dine udvidelsesmuligheder

Der er mange faktorer, som kan have betydning for, om din ejendom eller dit landbrug kan få en miljøgodkendelse af husdyrbrug. Inden du kaster dig over byggerådgivning og langvarige bankmøder, er det en god idé at få afklaret, om miljøet er en hindring.

Et miljøtjek er en hurtig beregning af mulighederne på din ejendom. Der kan enten tages udgangspunkt i konkrete ønsker til produktionen, eller også kan der laves en generel vurdering af, hvor stor en produktionstilladelse, ejendommen kan rumme.

Et miljøtjek er derfor en god mulighed for at undersøge konkrete projekter, men samtidig få et overblik over fremtidige udvidelsesmuligheder, både ift. husdyrbrug men også ift. dine bygninger.

Bestil et miljøtjek

Vil du vide mere om miljøgodkendelse af husdyr og fordelene ved Fjordlands miljøtjek, så kontakt Minna...
KONTAKT MIG
Minna Haaning Andersen

MINNA H. ANDERSEN

Miljøassistent

Fra miljøtjek 
til miljøgodkendelse i landbruget

Når miljøtjekket har givet overblik over udvidelsesmulighederne på din ejendom, har du allerede udgangspunktet til miljøansøgningen.

Det videre arbejde med ansøgningen om miljøgodkendelse omfatter typisk:

Staldopmåling og opstartsmøde, hvor vi i samarbejde med kommunen måler produktionsarealet i dine stalde og samtidig indsamler oplysninger til ansøgningen.

Vi laver miljøansøgningen og indsender den til kommunen.

Kommunen behandler miljøansøgningen, og vi følger op. Når de har et udkast klar til miljøgodkendelsen, gennemgår vi det.

Udkastet sendes herefter i partshøring og offentliggøres på kommunens hjemmeside.

Kommunen meddeler miljøgodkendelsen og offentliggør den på deres hjemmeside med 4 ugers klagefrist.

Når fristen er overstået, laver din miljørådgiver et referat og sender det hele til dig. Hvis du ønsker det, gennemgår vi godkendelsen sammen.

Pengeseddel

Tjen penge med en ny miljøgodkendelse

Hvis din miljøgodkendelse er mere end et par år gammel, er der gode chancer for, at en ny kan tjene sig selv ind på under et år og efterfølgende give en årlig gevinst.

LÆS MERE
"Vores mange års erfaringer med miljøgodkendelser, et kendskab fra kommunen og et indgående lokalkendskab er vores styrke i at finde konstruktive løsninger"
Minna H. Andersen - Miljøgodkendelse

MINNA H. ANDERSEN

Miljøassistent

Anmeld ændringer uden at søge ny miljøgodkendelse

Nogle ændringer på husdyrbruget, kan foretages uden en stor miljøgodkendelse. Den såkaldte anmeldeordning giver bl.a. mulighed for at anmelde:

Etablering af ensilageplads og ensilagesiloer

Etablering af ny gyllebeholder

Etablering af halmlade, maskinhal, kornsilo, fodersilo, malkeanlæg mv.

Skift i miljøteknologi i allerede miljøgodkendte stalde

KONTAKT OS I DAG

Vores kunder siger...

"mILJØAFDELINGEN GENNEMGIK MINE MILJØTILLADELSER, OG DERES GODE RÅDGIVERE OG RETTIDIGE OMHU GØR, AT JEG NU KAN TILPASSE MIT DYREHOLD EFTER MINE FREMTIDSPLANER UDEN, AT DET KRÆVER EN NY MILJØGODKENDELSE"

PER BISGAARD VESTHIMMERLAND

"JEG OPLEVEDE, AT MILJØAFDELINGEN PRIORITEREDE MIN ANSØGNING HØJT, OG AT FOKUS LÅ PÅ AT SIKRE STØRST MULIG FLEKSIBILITET OG FRIHED EFTER DE NYE HUSDYRREGLER"

ERIK BACH STISEN
SKIVE

"MILJØAFDELINGEN KOM MED GODE ANBEFALINGER I FORBINDELSE MED VORES MILJØANSØGNING OG SAGSBEHANDLINGER AF DENNE. DET BETØD, AT VI BÅDE OPNÅEDE DEN ØNSKEDE UDVIDELSE OG PLACERING AF VORES KOMMENDE GYLLEBEHOLDER. UDEN MILJØAFDELINGEN TROR JEG IKKE, VI HAVDE OPNÅET DET, VI GERNE VILLE"

KLAUS BJERRE
SKIVE

"MILJØAFDELINGEN OPNÅR ALTID DE ØNSKEDE RESULTATER GENNEM EN GOD OG KONSTRUKTIV DIALOG MED KOMMUNEN, HVILKET JEG SÆTTER STOR PRIS PÅ"

KNUD ERLING BIRCH HOLSTEBRO

"jEG HAR KUN POSITIVT AT SIGE OM Fjordlands MILJØAFDELING, DER ARBEJDEDE HURTIGT, EFFEKTIVT OG PROFESSIONELT FOR AT SIKRE MIG DEN BEDST MULIGE MILJØGODKENDELSE"

CHRISTOFFER HENSBERG MORS

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for kompetent rådgivning fra Fjordlands miljøafdeling.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram