Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Screening for VE-projekter med vindmøller og solceller

Tilladelser og miljøgodkendelser: Vi er eksperter i vedvarende energiprojekter

Det kan godt være svært at få overblik over reglerne for vindmøller og anlæg til solceller. Der er mange forholdsregler omkring natur, landskab og planlægning – foruden afstandskrav til andre boliger og vindmøller. 

I de seneste år er der også kommet et stort fokus på internationalt beskyttede bilag IV arter og afstande til Natura2000 arealer.
Vindmøller rådgivning screening projekt vind

Screening for dit næste projekt med solceller og vindmøller: Vores eksperter er med dig hele vejen

Hos Fjordland har miljøafdelingens vedvarende energi team en bred erfaring med fysisk planlægning og den offentlige miljøforvaltning. Vi kan derfor hjælpe med alle typer af spørgsmål, der kan opstå i forhold til miljøret, støj, skygge og meget andet. 

Vi er et team med uddannelsesmæssige baggrunde som agronom, geograf og landinspektør, og derfor dækker vi flere af de fagligheder, der er vigtige i store vedvarende energi projekter. Vi har mange års erfaring med både miljøgodkendelser, planlægning, landdistriktsudvikling og naturforvaltning.

Spørgsmål til dit projekt med solceller og vindmøller? 

Har du spørgsmål til placering af nye solceller og vindmøller på markarealer eller om planlægning, lovgivning og miljøgodkendelse, så kontakt Ida...
KONTAKT MIG

IDA RYTTER JENSEN

Miljørådgiver, sol og vind

Vejledning: Opstart af projekt med vindmøller og solceller

Ved opstart eller ændring af et VE-projekt (Vedvarende Energi-projekt) skal der søges tilladelse efter planloven, fra ledningsejere og en del andre love inden for miljøretten. Projekter skal screenes og miljøvurderes. Det er vi klar til at hjælpe med, lige fra små projekter, der kræver en landzonetilladelse, til store projekter som kræver lokalplan og kommuneplantillæg.
Vi starter med at se på din lokalitet og det landskab som anlægget ønskes placeret i. Vi kan udarbejde mange forskellige typer af kort til denne proces, som kan være gode som dialogredskab med andre om projektet og mulighederne. 

Vi screener for relevante plan- og miljøtemaer, og vi kan hjælpe med en indledende kontakt til naboer, landsbysamfund, ledningsejere og myndigheder. Samtidig kan vi få lavet støj- og skyggekastberegninger samt visualiseringer. Sammen kan vi designe lige netop den proces, der passer til dit projekt.
Vi arbejder for tiden med projekter i 20 forskellige kommuner primært i Jylland og på Fyn. Vores erfaringer fra andre projekter gør, at vi hurtigt kan få et overblik over muligheder og udfordringer til gavn for dit projekt.

FASE-EKSEMPEL

Et typisk VE-projekt

bestående af f.eks. tre vindmøller og/eller 50 ha solceller

SCREENING AF MULIGHEDER

NABOER OG LOKALSAMFUND

MYNDIGHEDER

DEBATFASE

MILJØVURDERING OG LOKALPLAN

HØRING

GODKENDELSE

Fjordland er den optimale samarbejdspartner uanset projektets størrelse

Vi er med hele vejen, og lige meget om det bare er en indledende screening, ledningsanlæg over din ejendom – eller en større VE-sag du overvejer at gå ind i, så kan vi være din sparringspartner. Vi kan også hjælpe, hvis du er en del af et større projekt, hvor du gerne vil have andre øjne på dine muligheder. Eller hvis I, som landsby eller energiforening, ser på mulige placeringer i jeres lokalområde.

Vi samarbejder med vores kollegaer inden for blandt andet jura og økonomi – og sørger for, sammen med dem, at du får belyst dine muligheder ud fra et 360 graders perspektiv.
Kontakt os og hør hvad vi kan gøre for dig

IDA RYTTER JENSEN

Miljørådgiver, sol og vind
Lotte Stilling Nielsen

LOTTE STILLING NIELSEN

Miljørådgiver, sol og vind

ANJA EGEDE BJØDSTRUP

Natur- og miljørådgiver

Vil du vide mere om sol- og vindenergi?

LÆS MERE HER

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
apartmentcloud-synceyeexitusersphone-handsetmapvolume-medium linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram