Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Sprøjteplaner og pesticidindberetning

Sprøjteplan, hvad er det?

Den svære beslutning er, at lade være med at sprøjte!

Beslutningen er svær, fordi du skal have tillid til, at skadetærskelen er korrekt, og at rådgiveren ved, at du ikke taber udbytte og dermed penge. Hos Fjordland har vore planterådgivere mange års erfaring, og hjælper dig derfor trygt gennem denne beslutning.

Brug af planteværn er en jungle. Der er utroligt mange midler at vælge i mellem, og det kan være svært at vælge det optimale middel i den aktuelle situation. Ved valg af middel, skal der selvfølgelig bruges et middel der er egnet og lovligt til den aktuelle afgrøde, og der skal anvendes en dosering, der er tilpasset skadegørerens art, størrelse og antal.

Sprøjteplaner og planteværnsrådgivning

Hos Fjordland udarbejder vores meget kompetente planterådgivere sprøjteplaner til dig. Samme tid står vi klar med planteværnsrådgivning, hvis det er et behov, du har. Gennem sprøjteplaner og planteværnsrådgivning hjælper vi dig til at få det økonomisk optimale ud af dit planteværn samtidig med, at du ikke bliver fanget i en af de meget komplicerede regler om anvendelsen af planteværn.
Sprøjteplaner og årshjulHvedemark

Fjordlands planterådgivere hjælper dig med sprøjteplaner og pesticidindberetning

KONTAKT OS NU

Sprøjteplaner med udgangspunkt i netop din situation

Når vi laver sprøjteplaner for netop din ejendom, tager vi udgangspunkt i situationen omkring din ejendom. Derfor får du en skræddersyet sprøjteplan, der passer til netop dit behov. Det kan f.eks. være de dominerende ukrudtsarter på dine marker. Der foruden tager vi hensyn til, hvilke sorter du har sået, når strategien for svampebekæmpelse fastlægges.

Den færdige sprøjteplan bør betragtes som en overordnet strategi for planteværnsopgaver på din ejendom. I løbet af vækstsæsonen kan der opstå situationer, der nødvendiggør korrektioner på enkelte – eller flere marker.

I middeldatabasen kan du læse om brugen af de enkelte midler.
Biodiversitet ESG

Godkendte planteværnsmidler

Planteværnsmidler skal være godkendte. Det gælder både dem, du bruger, og dem du blot har stående. Du kan kontrollere, at dit kemikalierum ikke indeholder udgåede eller ulovlige midler med appen Kemitjek, som kan købes for en meget rimelig pris ved henvendelse til en af vores planterådgivere, eller direkte på www.landmand.dk

Fjordlands planterådgivere kommer også meget gerne ud og gennemgår dit kemikalierum for udgåede midler og får lagt en sprøjteplan, der får ryddet op i de midler, du lovligt må bruge. Det betyder, at du spare på indkøb og undgår bøder i flere tusinde kroners klassen for midler, der er udgået.
Henrik Frøkjær Hornstrup
"Kontakt os for spørgsmål vedrørende ovenstående, og lad vores kompetente planterådgivere hjælpe og vejlede dig."

HENRIK F. HORNSTRUP

Vicedirektør, Planter, Miljø & Natur
KONTAKT OS

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram