Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Miljø på industrivirksomheder

Har du spørgsmål til ansøgninger og anmeldelser, så sidder vi klar til at hjælpe... 
Hvis du har en industrivirksomhed, ved du nok allerede, at der kan være mange forholdsregler omkring miljø.
Det gælder alt – lige fra affaldshåndtering til begrænsning af forureningsrisiko og myndighedssamarbejde i forbindelse med tilsyn og miljøgodkendelser.

I miljøafdelingen hos Fjordland har vi bred erfaring med den offentlige miljøforvaltning. Vi kan derfor hjælpe med alle typer af spørgsmål, der kan opstå omkring virksomheders miljøforhold.

Opstart eller ændring af industrivirksomheder

Ved opstart eller ændring af en større industrivirksomhed skal der ofte søges miljøgodkendelse. Det gælder f.eks. for biogasanlæg, større maskinværksteder, autoophug og virksomheder, der håndterer store mængder affald og genbrugsmaterialer.

Ved mindre virksomheder skal opstart eller ændring typisk anmeldes til kommunen. Det gælder f.eks. autoværksteder og maskinværksteder.

I miljøafdelingen har vi erfaring med både ansøgninger om miljøgodkendelse og anmeldelse af mindre udvidelser eller ændringer på industrivirksomheder.

Ansøgning om miljøgodkendelse

Alle ansøgninger om miljøgodkendelse eller anmeldelser af industrivirksomheder skal indsendes gennem det digitale ansøgningssystem ”Byg og Miljø”. Vi har erfaring med elektroniske ansøgningssystemer, herunder Byg og Miljø, og vi kan hurtigt og sikkert navigere gennem portalen.
LÆS OM MILJØGODKENDELSE 
AF HUSDYRBRUG HER
Mand kigger på papir om industrivirksomhederEn stabel papir

Miljøtilsyn

Tilsynsfrekvensen på industrivirksomheder fastlægges af myndigheden på baggrund af en risikoscore. Scoren afhænger bl.a. af virksomhedens miljøforhold, antallet af indskærpelser og andelen af risikomomenter i form af mængder af affald og emissioner til luft, vandmiljø og jord. Det betyder, at hvis man som virksomhed kan undgå indskærpelser, eller hvis man har en målrettet miljøstrategi, hvor man løbende udarbejder og gennemfører forbedringer, kan antallet af tilsyn minimeres.

Vi tilbyder tilsynstjek, hvor vi gennemgår virksomhedens miljøforhold, så du inden tilsyn kan være forberedt og måske have løst de forhold, der kan give indskærpelser.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
paperclipphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram