Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Udsædsberegner

VED DU HVOR MEGET UDSÆD DU SKAL BRUGE TIL DINE MARKER?

Med Fjordlands udsædsberegner kan du hurtigt finde den ideelle mængde udsæd til din mark. Udsædsberegneren sikrer større udbytte og bedre økonomi for dit landbrug.
PRØV UDSÆDSBEREGNEREN NU
Vi har gjort det hurtigt og nemt at få et overblik hvor meget udsæd, du har brug for på dine marker.

Udsædsberegneren kan beregne den optimale udsædsmængde indenfor mange forskellige afgrøder – du kan endda undersøge den ideelle mængde udsæd for hybridsorter og udsæd på økologiske marker.

De hidtidige udsædsberegnere har blot været målrettet nogle få afgrøder, men hos Fjordland har vi altså taget skridtet videre.

En god udsædsberegner skal ikke kun tage højde for afgrødetype og markareal – den skal også tage faktorer som såtidspunkt, jordtype, forfrugt, såbedskvalitet, udlæg, maltbyg, grynhavre etc. med i beregningen.

Vi har udviklet udsædsberegneren som et praktisk værktøj til landbruget. Formålet med beregneren er at give et hurtigt og relevant overblik, så du kan finde den ideelle mængde udsæd, som passer til marken og årstiden.

Spørgsmål til udsædsberegneren?

Vil du vide mere om udsædsberegneren, hvordan den anvendes og hvilke muligheder den giver dit landbrug, så kontakt Peter...
KONTAKT MIG
Peter Westphael

PETER WESTPHAEL

Planterådgiver

Den rette mængde udsæd

Mængden har stor betydning for plantevæksten og økonomien. Et for lavt plantetal giver tynde marker med dårlig konkurrenceevne og lavere udbytte mens et for højt plantetal kan give lejesæd og koster for meget i såsæd.

Lad os analysere din udsæd

Hos Fjordland foretager vi analyser af udsæd, hvilket kan anbefales hvis du anvender eget udsæd, eller ønsker at bruge udsæd der har ligget i mere end et år. I begge tilfælde anbefaler vi, at der foretages spireanalyse ligesom såsæden kan analyseres for udsædsbårne sygdomme. Medbring gerne en prøve på ca. 0,5 kg og kom ind til os med den – så hjælper vi dig med resten…

Kan jeg virkelig nøjes med så lidt?

Det optimale udbytte kræver mindre såsæd end de fleste regner med. Vores planteavlsrådgiver Peter Westphael møder ofte overraskede landmænd. ”Kan jeg virkelig nøjes med så lidt” er det klassiske spørgsmål, når snakken falder på, hvor meget såsæd, de skal bruge pr. hektar.

Af denne grund har vi hos Fjordland taget initiativ til at udviklet en beregne – vores udsædsberegner – som kan fortælle landmændene præcis hvor meget – eller hvor lidt – såsæd de bør anvende på deres marker.

Ofte kan en landmand kan regulere udsædsmængden med helt op til 50 kg. pr. hektar. En sådan besparelse resulterer ofte i 150 kroner pr. hektar. Herudover kommer så den dyrkningsmæssig gevinst, der er forbundet med at etablere den optimale plantebestand.

Undgå lejesæd
 Lejesæd er blot et af de problemer, man kan komme til at døje med, hvis man ikke får etableret det optimale plantetal.

Prøv Fjordlands udsædsberegner

Når du skal bruge af Fjordlands udsædsberegner, skal du tage stilling til følgende:

Sådato

Såbedskvalitet

Jordtype

Tusindkornsvægt

Hybridernes unitstørrelse

Prøv beregneren her
Peter Westphael

"Udsædsmængden har stor betydning for plantevæksten i løbet af vækstsæsonen, og dermed også for økonomien. Derfor er det vigtigt, at udsædsmængden tilpasses forholdene på den enkelte mark"

PETER WESTPHAEL 

Planterådgiver

Tlf.: 96153033

Mail: pwe@fjordland.dk

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram