Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Naturtjek

- få overblik over din natur og hvad du kan gøre for at forbedre den

Sådan tilgodeser du naturen
Med et Naturtjek får du overblik over naturen på din ejendom, og du får skræddersyede anbefalinger til, hvordan du kan tilgodese og forbedre naturen og biodiversiteten fremover.
Biodiversitet
Ordet biodiversitet kan forklares som mangfoldigheden af liv. Det dækker over genetisk variation inden for den enkelte art, variation mellem arter, og mangfoldigheden af økosystemer.
Biodiversitet bliver fremtidens fokuspunkt - både politisk og finansielt.
Med et Naturtjek kan du vise omverdenen, at du gør en indsats for biodiversiteten.

Øget fokus på naturen

Der er mange gode grunde til at du bør få udarbejdet et Naturtjek. Måske er du nysgerrig på, hvad du kan gøre for at forbedre natur og biodiversitet på din ejendom, måske gælder det ren interesse og lyst til at gøre noget, eller måske mærker du det øgede fokus og pres fra omverdenen. 

Du har måske hørt det; biodiversiteten er under hårdt pres. Det er ikke bare et rygte, det er fakta. Det er også et faktum, at der er kommet et øget politisk fokus på området. Fra EU’s side har man vedtaget, at 30% af EU’s areal skal udlægges med naturen som hovedformålet, herunder 10% strengt beskyttet natur, hvor biodiversitet skal være det eneste formål. 

Hvad det i praksis kommer til at betyde for os i vores lille land, ved vi ikke endnu, men det er sikkert, at natur og biodiversitet får et meget større fokus, og at vi alle skal være med til at understøtte en sund og levende natur.

Hvorfor få et Naturtjek?

Med et Naturtjek kan du få et overblik over naturen på din ejendom samt få konkrete råd til, hvad du kan gøre for naturen og biodiversiteten. Det er nemlig ikke kun politisk, at biodiversitet er kommet i fokus. Også den finansielle verden begynder at se positivt på virksomheder, som kan levere på biodiversitetsdagsordenen. 

Flere landmænd, som har fået foretaget et Naturtjek, bruger det som dokumentation for, at de gør noget for naturen og biodiversiteten. Naturtjek bliver brugt i banken og det bliver brugt i forbindelse med markedsføring. Et Naturtjek kan også indgå i vurderingen af en virksomheds bæredygtighed som virkemiddel i virksomhedens ESG-ledelsesrapport. Læs mere om hvad Fjordland tilbyder inden for ESG.

Bestil et naturtjek

Vil du gøre en indsats for naturen og biodiversiteten i dit landbrug, så kontakt Jette og bestil et naturtjek...
KONTAKT MIG
Jette Kjær Ramsdahl

JETTE KJÆR

Naturtjek-rådgiver 
og økologisk planterådgiver
Der kan være flere grunde til at få lavet et Naturtjek. Uanset hvad der motiverer dig, står vi hos Fjordland klar til at hjælpe dig med at få lavet dit Naturtjek.

Sådan foregår et Naturtjek

DU OG DIN NATURTJEK-RÅDGIVER AFTALER BESØG PÅ DIN EJENDOM

Før besøget forbereder din Naturtjek-rådgiver sig på besøget ved at kigge nye og gamle kort, luftfotos, registreringer og anden naturdata igennem for at få et overblik over, hvor på din ejendom, der kan være natur, der er værd at kigge nærmere på. Dette gør din rådgiver for, at du får mest muligt ud af besøget.

DU OG DIN RÅDGIVER MØDES

I lægger ud med at planlægge en rute ud fra dine ønsker og din viden om din ejendom, samt ud fra rådgiverens forslag. Tag gerne medarbejdere, ægtefælle, børn, naboen m.fl. med til besøget.

Du og din rådgiver, og evt. flere, går en tur rundt på din ejendom og får jer en snak om, hvad I ser. Sammen gennemgår I den nuværende praksis omkring dyrehold, indsatser, fremtidsønsker m.m., og din rådgiver giver dig, på den baggrund, konkrete anvisninger og løsninger på, hvordan det bedst mulige samspil kan opnås mellem naturindhold, driftspraksis, regler/tilskud og økonomi. Der er afsat 3 timer til et besøg.

EFTER BESØGET

Din Naturtjek-rådgiver udfærdiger en skræddersyet Naturtjek-plan til dig med oversigtskort, billeder og beskrivelser fra din ejendom, samt anbefalinger til, hvordan du kan forbedre naturen på din ejendom.
Du kan se et eksempel på et fokuspunkt fra et Naturtjek her.

Når du har haft tid til at se din Naturtjek-plan igennem, tilbyder din rådgiver dig en telefonsamtale, hvor I sammen kan gennemgå rapporten.

Køb et Naturtjek-skilt

Du kan købe et Naturtjek-skilt (skiltet koster 100 kr. fra SEGES), som du kan hænge op på bedriften. Dette kan være med til at oplyse forbipasserende og besøgende om, at du yder en indsats for naturen, og det kan være med til at inspirere andre. Du kan tilkøbe opfølgende besøg af din Naturtjek-rådgiver, hvor I kan gennemgå og tilpasse tiltagene i årene efter.

Hvad koster et Naturtjek?

Hos Fjordland koster et Naturtjek 15.000 kr.

Et Naturtjek hos Fjordland foretages af rådgivere, som er uddannet fra SEGES i at foretage Naturtjek.

Med et Naturtjek kan du vise, at du har overblik over naturen og biodiversiteten på din ejendom. Vi står klar til at hjælpe dig med det.

Kontakt Fjordlands Naturtjek-rådgiver 
Jette Kjær Ramsdahl

JETTE KJÆR

Naturtjek-rådgiver
og økologisk planterådgiver
Tlf: 9615 3032
Mail: jkj@fjordland.dk

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram