Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Præcisionslandbrug

Præcisionslandbrug er for alle

… Og præcisionslandbrug behøver absolut ikke være kompliceret!

Den nye teknologi i fremtidens præcisionslandbrug kan hjælpe med og sikre, at vi fortsat kan drive landbrug i Danmark og samtidig passe godt på miljøet. Præcisionsjordbrug er i rivende udvikling og en vigtig nøgle til økonomien i planteavlen.

Start med præcisionslandbrug, hvor det giver mening

Start ét sted, nemlig dér hvor det giver mening for præcis dig. Sådan råder vi landmænd, som gerne vil prøve kræfter med præcisionsjordbrug.

Der er de senere år kommet en del fokus på præcisionsjordbrug, og interessen herfor er ikke blevet mindre af, at Landbrugsstyrelsen sammen med Landbrug & Fødevarer undersøger muligheden for at anvende præcisionslandbrug som et virkemiddel til den fremtidige målrettede regulering. 

Men præcisionslandbrug er mere end blot mulig opfyldelse af lovkrav.

Hvad er præcisionslandbrug så?

Mange tænker straks noget med GPS, faste kørespor, vækstregulering, gødskning og udsæd, der kan gradueres indenfor relativ få kvadratmeter. 

Men præcision kan have flere niveauer, og handler også om at tage hensyn til variationer og vækstbetingelser på markniveau, hvilket i høj grad rimer på godt håndværk.

Hvis man som landbruger ikke er klar over, hvor meget gylle man har i tanken, og hvad der er blevet kørt ud på den enkelte mark, samt hvad indholdet af dette er, så kan man dybest set ikke bruge en GPS til andet end pynt.

Præcisionslandbrug handler om viden

Præcision handler i første omgang om, at opnå viden om, hvad man har at gøre med. Hvor meget gylle er der kørt ud, hvad er indholdet i den, og hvilke forhold er den bragt ud under.

Indholdet i gyllen kan bestemmes ud fra en gylleanalyse, og effekten kan man få hjælp til at beregne med et gratis it-værktøj, Gylleeffekt, som SEGES står bag. 

I værktøjet kan man let indsætte de data, man har fra sin analyse, samt udbringningstidspunkt og metode, og så få et godt bud på, hvor stor en udnyttelse man har opnået af det udbragte kvælstof. 

På den måde kan man på et oplyst grundlag omfordele handelsgødning til andre marker og eventuelt spare gødning og dermed penge.

JORDPRØVER

Jordprøver kan være afgørende for, hvordan udbyttet af marken bliver. Du kan sikkert spare penge på kalk, da behovet ikke er det samme på hele marken.

LÆS MERE

UDSÆDSBEREGNER

Vores udsædsberegner gør det nemt for dig at få et overblik, over hvilken mængde sæd, der skal bruges til de forskellige afgrøder under forskellige betingelser...

LÆS MERE

JORDBRUGSANALYSER

Hos Fjordland tager vi gerne jordbrugsanalyser. Uanset om det er en gylleanalyse, planteanalyse eller en mangantest, du har brug for. Vi er klar til at hjælpe... 

LÆS MERE

FARMTRACKING

Med FarmTracking vil markarbejdet i din virksomhed fremover bygge på kontrolleret præcision samtidig med, at alle resultater indberettes online.

LÆS MERE

AREALOPMÅLING, MARKKORT OG DRONEFOTOS

Vi hjælper dig med at indtegne og opmåle dit areal. Vi printer markkort i plakatstørrelse og laver dronefotos af din ejendom....

LÆS MERE

IT PROGRAMMER I PLANTEAVLEN

Hos Fjordland bruger vi IT programmer til professionel styring. Hvad enten du er topprofessionel planteavler eller deltidslandmand, kan du også få adgang...

LÆS MERE

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handsetpushpinsmartphonelaptopchart-barsleafselect linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram