En stor del af ansættelsesret er ansættelseskontrakter. Det kan godt betale sig, at gøre sig nogle overvejelser inden man aftaler vilkårene for ansættelsen med den nye medarbejder. Ansættelseskontrakten skal gerne afspejle de forventninger du har til medarbejderen således, at I har et godt fundament for jeres fremtidige samarbejde. Det er vigtigt, at I får afstemt forventningerne til hinanden, så I undgår uoverensstemmelser. Såfremt I alligevel skulle blive uenige, er det mindst lige så vigtigt, at kontrakten danner et solidt juridisk fundament, så du ikke ender i en strid med fagforeningen.
Uanset hvad du vælger, så har du pligt, til at udarbejde en ansættelseskontrakt til alle dine medarbejdere. Hvis ansættelsen varer mere end 1 måned, og den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid overstiger 8 timer.
Du skal i ansættelseskontrakten give medarbejderen oplysning om alle væsentlige vilkår for ansættelsesforholdet.
Du skal være opmærksom på, at der er en række minimumskrav i ansættelsesbevisloven til oplysninger, som ansættelseskontrakten skal indeholde. Oplysninger skal gives inden for en måned efter, at ansættelsesforholdet er påbegyndt, også selv om ansættelsesforholdet eventuelt er ophørt forinden
Hvis du ikke har udleveret en ansættelseskontrakt til dine medarbejdere, eller hvis din kontrakt er fejlagtig eller mangelfuld, så risikerer du, at komme til, at betale en godtgørelse til medarbejderne.
Hvis du har brug for sparring omkring vilkårene for din medarbejdes ansættelse, eller du har brug for hjælp til udarbejdelse af ansættelseskontrakten eller andet indenfor ansættelsesret, så hjælper vi dig gerne.