Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Den gode opsigelse

Hvordan giver man en god opsigelse?

Skriftlighed

Det er vigtigt, at opsigelsen er skriftlig og at det udtrykkeligt fremgår, at der er tale om en opsigelse. Opsigelsen skal overholde opsigelsesvarslerne i ansættelsesaftalen.
Samtale om skriftlig opsigelse

Funktionær

SENIOR DEVELOPER

Hvis medarbejderen er omfattet af funktionærloven er det vigtigt, at opsigelsen indeholder en saglig begrundelse. Hvis opsigelsen er begrundet i medarbejderens forhold er det ofte nødvendigt at have givet skriftlige advarsler inden opsigelsen. Det er en god idé, at søge rådgivning inden opsigelsen af en funktionær.

Medarbejderen er syg eller handicappet

UX DESIGNER

Hvis medarbejderen er syg eller handicappet kan medarbejderen være beskyttet af forskelsbehandlingsloven. Hvis forskelsbehandlingsloven er overtrådt vil godtgørelsen oftest blive fastsat til 6, 9 eller 12 måneders løn. Det kan være en god ide, at søge rådgivning inden opsigelse af en syg eller handicappet medarbejder.

Medarbejderen er gravid eller har barselsorlov

PROJECT MANAGER

Hvis medarbejderen er gravid eller har barselsorlov, så kan medarbejderen være beskyttet af ligebehandlingsloven. Hvis ligebehandlingsloven er overtrådt kan det koste op til 12 måneders løn. Det kan være en god idé, at søge rådgivning inden opsigelse af en medarbejder, der er gravid eller på barselsorlov.

SMM GURU

Overenskomst

Hvis ansættelsesforholdet er dækket af overenskomst, så vil der være ofte være et krav at opsigelsen indeholder en saglig begrundelse. Hvis arbejdsgiver er medlem af en arbejdsgiverforening, er det en god ide, at kontakte arbejdsgiverforeningen inden opsigelse af en medarbejder.

Hvad skal der være styr på inden en opsigelse?

SENIOR DEVELOPER

Ansættelsesaftalen – det giver ofte anledning til konflikt, hvis der ikke ligger en ansættelsesaftale, der overholder kravene i ansættelsesbevisloven.

Arbejdstid – det er vigtigt, at der er klarhed over, hvor mange timer medarbejderen har arbejdet, herunder hvornår der er afholdt ferie. Dette bør være afklaret inden opsigelsen, da det er svært at nå til enighed, når først opsigelsen er afgivet.

Mundtlige aftaler – skal nedfældes på skrift. De giver ofte anledning til uoverensstemmelse i forbindelse med en opsigelse.

Elever

UX DESIGNER

Elever kan kun opsiges i prøveperioden, der er de første 3 måneder. Efter udløb af prøveperioden er uddannelsesaftaler uopsigelige.  Hvis arbejdsgiver ønsker, at afbryde uddannelsesaftalen efter udløb af prøveperioden er det en god idé at søge rådgivning inden afbrydelsen.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
file-emptyfile-addusersphone-handsetpushpinheart-pulseclock linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram