7. februar 2024
Bliv fri fra frygten for fremtiden med en fremtidsfuldmagt
Der kan være svært at tage stilling til oprettelse af en fremtidsfuldmagt - men ofte vil det give rigtig god mening at få lavet en fuldmagt! Det kan sikre både dig og din familie, hvis du rammes af sygdom/ulykke. For selvom langt de fleste tror, at man er godt sikret, når man er gift, er det ikke altid tilfældet.
Selvom man er gift, er man ikke sikret retten til at træffe beslutninger for ens partner, hvis vedkommende en dag bliver alvorligt syg med demens eller lignende. I sådanne tilfælde skal der en fremtidsfuldmagt til.
En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, som kan sættes i kraft i fremtiden, hvis du bliver svækket og mister evnen til selv at tage vare på dine økonomiske eller personlige forhold. På den måde kan du selv udpege hvilken person, der skal have mulighed for at råde over dine forhold, hvis du en dag bliver ramt af f.eks. demens, en hjerneblødning eller lignende.
Mange er blevet mere opmærksomme på problemstillingen. Det fortæller afdelingsleder for Mægler og Jura hos Fjordland, Marie Krabbe.
”Kunderne bliver mere opmærksomme på problemstillingen med alderen. Men problemet er jo ikke kun relevant for ældre mennesker. Det er dog ligesom om, at problemstillingen bliver mere nærværende jo ældre man bliver.”
På billedet ses Marie Krabbe, der er afdelingsleder for Mægler & Jura (t.v.) og Steffen Overgaard, der er virksomhedsrådgiver og faglig koordinator (t.h.)
GIFTERMÅL ER INGEN GARANTI
Derudover fortæller Marie Krabbe også om nogle bestemte situationer, hvor det også er relevant at have lavet en fremtidsfuldmagt. Man er f.eks. lige så dårligt stillede som samlevende, uanset om man er gift, selvom mange tror det modsatte.
”Mange folk tror, at bare fordi man er gift, så kan den anden ægtefælde som står tilbage altid træffe beslutninger, når ens partner kommer ud for noget. Men det er fx kun den person, der ejer huset i tingbogen, som kan skriver under på papirer om salg eller lignende.”
Hvis man ikke har lavet en fremtidsfuldmagt, er familien låst i sådanne situationer – når familien har brug for at disponere over den syges aktiver og varetage den syges ønsker…, eneste løsning er at gå til familieretshuset og søge om et værgemål, det er meget indgribende.
”Sagsbehandlingen kan tage meget lang tid, og det er samtidig også en meget omkostningsfuld proces for samfundet. Det kan det også blive for familien, hvis de har brug for f.eks. at få solgt noget ejendom i mellemtiden.”
SVARER MEGET TIL AT TEGNE EN FORSIKRING
Netop på grund af de problemer, der kan opstå i situationer, som kunne have været løst med en fremtidsfuldmagt, er det en god idé at tage hul på snakken i god tid. Faktisk er det at få lavet en fremtidsfuldmagt lidt ligesom at tegne en forsikring.
Og derfor er det altid relevant for Fjordlands medarbejdere at gøre kunderne opmærksom på muligheden for at få lavet en fremtidsfuldmagt. Også selvom det måske ikke er derfor, at kunden er kommet til et møde.
Det fortæller Steffen Overgaard, der er virksomhedsrådgiver og faglig koordinator i Fjordland.
”Når jeg får nye kunder, spørger jeg dem altid, om sådan noget som en fremtidsfuldmagt er noget, de har styr på, eller om det er noget, vi eventuelt skal hjælpe med. For de fleste ved nemlig ikke, at der også skal en fremtidsfuldmagt til, selvom man er gift.”
Han fortsætter.
”Jeg starter altid med at forklare kunderne, hvad der er op og ned i forhold til fremtidsfuldmagter. Og så forklarer jeg dem, at de er velkomne til at få lavet en fremtidsfuldmagt hos lige den advokat de vil, men at vi har kompetencerne i huset, hvis de har brug for det.”
Du kan læse mere om fremtidsfuldmagter lige her
Ønsker du at få lavet en fremtidsfuldmagt, er du altid velkommen til at tage fat i os...
MARIE KRABBE
Erhvervsjurist og afdelingsleder Mægler og Jura
KONTAKT OS NU