Kvæg teamet afholder fire forskellige temadage med fokus på fodring i Lemvig-området.
Temadagene henvender sig til dig som ønsker en genopfriskning af det du lærte på landbrugsskolen. Og til dig, der har ansvaret for fodring og ønsker bedre indsigt i, hvordan man sammensætter foderplaner, og hvordan de påvirker koen. Du kan læse mere om de fire temadage og nogle af de emner som tages op, herunder.
TORSDAG 24. OKTOBER
Emne: Grovfoder
• Fordøjelse af grovfoder • Styring af grovfoder i lagkage • Konsekvens af varme i foderet • Hvordan sikrer vi en sund og velfungerende vom Sted: Ellemosevej 6, 7620 Lemvig hos Morten Agger
• Fodring af den store krydsningsko • Udnyttelsen af hestebønner ved toasting, crimpning og valsning • Udnyttelsen af korn ved sodabehandling eller valsning • Vigtigheden af at køerne altid kan nå frisk foder Sted: Lomborgvej 122, 7620 Lemvig hos Niels Bjerre
• Gennemgang af fordøjelses-systemet • Fodring af den lille krydsningsko • Gennemgang af fodermidler som majsgluten, fedt/mættet fedt og crimpet korn. Sted: Kobberholmvej 3, 7620 Lemvig hos Brian Birch