Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

15. december 2023

Skatteregler i forbindelse med gaver op til jul

Julegaver – hvad er reglerne
Arbejdsgiver må give sine ansatte gaver og påskønnelser til en værdi op til 1.300 kr. skattefrit pr. medarbejder årligt. I beløbet indgår julegaven med 900 kr. Hvis beløbsgrænsen på 1.300 kr. overskrides, vil alle gaver bortset fra julegaven, hvis den ikke har en værdi over 900 kr., blive skattepligtige.

Man skal være opmærksom på, at gavekort kan både være skattepligtig og skattefri for modtageren afhængig af typen.

Gavekort med et link til en julegaveportal, hvor medarbejderen har mulighed for at vælge op til 25 forskellige gaver er skattefri, da indholdet af gaven er udvalgt af arbejdsgiveren. Gavekortet må ikke kunne veksles til kontanter.

Gavekort der frit kan bruges på alle varer i en eller flere forretninger er skattepligtig og sidestilles dermed som løn.

Kontanter er altid skattepligtige, svarende til det fulde/pålydende beløb.
Udskifte firmajulefrokosten med gavekort til restaurant – pas på
Julegave i form af gavebevis til én bestemt navngiven restaurant er ikke indkomstskattepligtigt for den ansatte, hvis der er tale om et gavebevis, der alene kan anvendes til en forudbestemt menu eller buffet. I dette tilfælde er gavekortet omfattet af bagatelgrænsen på kr. 1.300, som der årligt kan gives skattefrit pr. medarbejder.

Hvis gavekortet giver ret til at vælge mellem alle retter på et menukort vil gavekortet blive sidestillet med kontanter skattemæssigt. Det vil sige, at værdien er skattepligtig, og arbejdsgiveren skal indeholde A-skat og AM-bidrag.
Kan man fratrække momsen på julegaver og julearrangementer
Momsen af julegaver til ansatte kan ikke fratrækkes.

Momsen af julegaver til kunder og forretningsforbindelser kan som udgangspunkt ikke fratrækkes. Gaver der er påført virksomhedens logo eller navn og som koster under 100 kr. eksklusiv moms vil være fradragsberettiget momsmæssigt, da gaven vil anses som være en reklamegave.

Afholdelse af julefrokost i virksomhedens egne lokaler kan ikke fratrækkes momsmæssigt.

Afholdes julefrokosten på en restaurant eller lignende kan der fratrækkes ¼ moms. Der er ligeledes fradrag for ¼ moms, hvis de ansatte har ægtefæller med til julefrokosten. Er der arrangeret fællestransport med bus til og fra julefrokosten kan momsen fratrækkes 100% af transportudgiften.

Afholder virksomheden juletræsfest eller lignende for medarbejdere og deres familier kan momsen ikke fratrækkes, hvis det er i virksomhedens egne lokaler. Afholdes arrangementet ude i byen, kan der fratrækkes ¼ moms af udgifter til mad og drikke. 

Der kan ikke fratrækkes moms af eventuelle gaver til børnene og underholdning.
Kirsten Dalberg
Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål til ovenstående. Vi er altid klar til at hjælpe...

KIRSTEN DALBERG

Revisorassistent

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram