Pension kan være rigtig svært at forholde sig til, når man stadig har 20-30-40 år tilbage af arbejdslivet. Ikke desto mindre er det på dette tidspunkt, at det er rigtig vigtigt at få kigget på sine pensionsforhold. Du har stadig mulighed for at ændre din opsparing væsentligt med forholdsvis små månedlige indbetalinger.
På
www.pensionsinfo.dk kan du logge ind med NemID og se en samlet oversigt over dine pensions-og forsikringsoplysninger fra alle de steder, hvor du har noget stående. Den giver et godt overblik over, hvordan du er dækket ved kritisk sygdom, tab af erhvervsevne, død og ved pension.
Pensionsinfo regner fremad og kan med dine nuværende indbetalinger fortælle dig, hvor meget du får udbetalt, når du går på pension og i årene efter, at du er blevet pensionist.
Som lønmodtager vil din arbejdsgiver indbetale til pension, og du vil også selv indbetale en vis procentdel af din løn på en pensionsordning. Det er muligt at tegne ekstra pensionsordninger, hvis du ikke syntes, at det er tilstrækkeligt det der bliver indbetalt direkte af din løn.
Som selvstændig skal du selv finde et pensionsselskab og lave en opsparing. Det er ikke lovpligtigt, men en god ide. Vi har desværre set en del, som regnede med, at deres pensionsopsparing lå i deres virksomhed. Efterfølgende har de oplevet, at de enten ikke kunne sælge, eller at salget kun kunne dække den gæld, der var i virksomheden. Disse mennesker har stået tilbage kun med en folkepension.
Folkepension skal du aktivt selv ind at søge eller udsætte. Hvis du fortsætter på arbejdsmarkedet efter, at du har opnået ret til folkepension og tjener mere end ca. 365.000 kr./året, kan det bedst svare sig for dig at udsætte din folkepension. Så optjener du en venteprocent, som gør, at du kan få mere i folkepension den dag, du vælger at begynde at få folkepensionen udbetalt.
Vi hjælper gerne med at tjekke din pensionsopsparing igennem og også med at ansøge om folkepension eller udskydelse af den.