Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

HandelsERFA forår 2022

De ansvarlige for mødet er AgroMarkets Chefanalytiker og Handelsrådgiver john Jensen og virksomhedsrådgiver Christian R. Paulsen

THISTED - 14. MARTS - 10.00-14.30

Dagsorden:
RÅVARER
Oliefrø og proteinvarer – Rekordareal i vente på raps, hvordan tørken i Sydamerika på-virker sojaen og generelt om afdækning af NON-GMO produkter
Korn og foder – Potentialet for prisudviklingen på høst 2022 og 2023 og strategi for kornkøb og færdigfoder til svin, fjerkræ og kvæg
Gødning og planteværn – Forsyningen for gødning er nu på plads, men prisens retning er stadig ukendt. Udfordringer med hjemtagelse af visse planteværnsmidler
El og Olie – Elprisen er i bedring for køber og muligheder for at opkøbe restparti af dieselolie
FINANSMARKEDERNE
Tydeligere ændringer i finansmarkederne – Status på de økonomiske nøgletal
Ny model fra AgroMarkets til sikring af bedre timing
Råvarerne og aktiernes udfordringer… Og hvad med boligmarkedet?
Nye takter på aktiemarkedet
De stigende lange renter – Hvad kan vi forvente? Hvornår forventer AgroMarkets gene-rel konvertering til lang rente?
Christian Reinholdt Paulsen

CHRISTIAN R. PAULSEN

Virksomhedsrådgiver

Tlf.: 9615 3063
Mail: crp@fjordland.dk
John Jensen
Tilmelding senest onsdag 9. marts 2022, af hensyn til forplejningen, via formularen nederst på siden.

Prisen pr. møde er kr. 1.000,-
Dog er førstegangsdeltagelse gratis.

Så kom og vær med!

Læs mere om råvarer og finansmarkederne nedenfor.

RÅVARER

Oliefrø og proteinråvarer - Store beslutninger er på vej
Vi kan lige nu sole os i rekordhøje salgspriser på rapsfrø, der sikrer et rekordhøjt dækningsbidrag. Der er større udvidelse af rapsarealet for det kommende år, selv i lande, der normalt ikke er kendt for at dyrke rapsfrø.

Afdækning af proteinråvarer er pt. udfordret af tørken i Argentina og sydlige Brasilien. Vore kontrakter løber endnu. Er der udsigt til lavere priser, inden vi skal købe igen? NON-GMO og rapsskrå og -kager er stadig udfordret på levering, men meget ser ud til at ændre sig fra ny høst.

Korn og foder - Prisfald på børserne
Retningen på kornprisen er udfordret efter efterårets kraftige stigninger. Det udfordrer prissætningen i det fysiske marked for dette års høst, og vi ser frem til udfordringerne for 2023-høsten.

Faldende priser på korn har indflydelse på vores strategi på køb af foder til svin, kvæg og fjerkræ. Vi præsenterer vores strategi, der skal sikre de bedste priser frem til høst, ligesom udsigterne efter høst luftes.

Gødning og planteværn - Der er gødning nok, men hvad med planteværn?
Tidligere på vinteren var der tvivl om, om der ville komme gødning nok frem til foråret. Denne bekymring er nu fjernet, mængderne kommer. Det interessante bliver prissætningen efter eksplosionen i priserne. Vi ser på forventningerne til priserne på gødningen for 2022 og 2023.

Der er stadig alvorlig risiko for leverancesvigt på planteværn. Du skal sikre dig varerne fysisk. Prissætningen er meget bred. Vi hjælper dig med at få de rigtige priser.

El og olie – Prisen er på rekordfart gået op, men vi ser en bedring i prisen
Elprisen steg kraftigt efter høst, men vi ser vendinger i den kommende periode. Vi kommer ind på baggrunde for stigningerne og argumenter for, at prisen kan falde igen.
For diesel er 2022 dækket af, og vi har haft gode muligheder for at hjælpe dem, som ikke har fået dækket sig af i tide. Udsigten for 2023 vil blive gennemgået.

FINANSMARKEDERNE

Tegnene på en ændring i finansmarkederne bliver tydeligere
Der er efterhånden en del tegn på, at takterne i finansmarkederne er ved at ændre sig. Vi præsenterer vores konjunkturmodel, der kan give et rigtig godt bud på, hvornår de enkelte markeder topper.
Modellen giver et godt bud på, hvad vi kan forvente af bolig- og aktiemarkedet og den økonomiske udvikling generelt. Som et tillæg giver modellen også et bud på, hvornår svinemarkedet vil rette sig igen.

Fast eller variabel rente - Den lange rente vil stige på kort sigt Vi forventer yderligere stigninger i den lange rente på kort sigt, men vores konjunkturmodel viser tydelige tegn på, at den lange rente falder på mellem og lang sigt.
Vi ser på udsigterne til at skulle konvertere dele af eller hele vores gæld over i fast rente i løbet af de næste 3 til 5 år - hvad er strategien?

    Tilmelding


    Eksperter i landbrugsrådgivning

    Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
    FÅ RÅDGIVNING NU
    phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram