NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKontakt

Miljøkontrol og myndighedsbehandling

Miljøkontrol, miljøtilsyn eller miljømyndighed

De færreste klapper i hænderne af begejstring, når de hører ordene ”miljøkontrol”, ”miljøtilsyn” eller ”miljømyndighed”. For hvordan er det nu, miljøreglerne er? Kan man komme i klemme, hvis kommunen finder noget på miljøkontrollen i dit landbrug?

Regelmæssig miljøkontrol i landbruget

Alle landbrug over en vis størrelse, herunder deltids- og hobbylandbrug skal have miljøkontrol – eller miljøtilsyn, som de kalder det hos kommunen.

Hvis du, på dit landbrug, har et dyrehold med mere end de nedenfor nævnte grænser, er du i princippet omfattet af reglerne for miljøkontrol:
Miljø kort oversigt kontor miljøafdelingen fjordland
30 høns
4 voksne hunde med hvalpe under 18 uger
2 malkekøer eller ammekøer med tilhørende kalve (op til 6 måneder)
4 stykker kvæg af anden type end ovenfor nævnt
4 heste med tilhørende føl (op til 12 måneder)
2 søer med tilhørende smågrise (op til 40 kg)
15 producerede slagtesvin
10 moderfår med lam (op til 12 måneder)
10 modergeder med kid (op til 12 måneder)
En miljøkontrol på dit landbrug, er en gennemgang af din ejendom, hvor kommunen tjekker, om du overholder alle lovkrav til både det tilladte dyrehold, og til miljølovgivningen generelt.

Undgå sanktioner i forbindelse med miljøkontrol i landbruget

Hvor de fleste nok har styr på deres tilladte dyrehold, er det de færreste landmænd, der kender alle miljøkrav til mindste detalje. Derfor kan et kontrolbesøg fra kommunen ofte resultere i sanktioner i form af indskærpelser, henstillinger eller påbud.

I Fjordlands miljøafdeling har vi tidligere erfaring fra den kommunale side af skrivebordet, og vi kender miljøreglerne ud og ind. Hvis du gerne vil have ro i maven inden et miljøtilsyn, så book et tilsynstjek hos os og få gennemgået dit landbrug, inden miljømyndigheden selv kommer på besøg. Vi deltager også gerne i selve miljøtilsynet, hvis du ønsker det.

Tilsynsbreve og øvrig myndighedsbehandling

Har en miljøkontrol på dit landbrug resulteret i et tilsynsbrev med masser af kringlede formuleringer om paragraffer og lovliggørelse af diverse sanktioner, kan vi hjælpe med at oversætte til almindeligt menneskesprog. Vi kan også tage den videre dialog med kommunen og hjælpe med, at finde den bedst mulige løsning på eventuelle problemer.
"Vores spidskompetencer er individuelle løsninger, som sikrer den bedste optimering af din virksomhed. Vi giver ikke op – vi kan lide udfordringer og vil arbejde hårdt på at sikre kunden den bedste løsning"

JAN HAARBO

Miljøkonsulent
RING PÅ 9615 3000

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
mail@fjordland.dk
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram