Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

KONVERTERING AF LÅN – DU KAN NÅ DET ENDNU

Henover sommeren har vi set en større konvertering af fastforrentede lån til lavere niveau på 1% eller 1,5%. Medierne har slået meget på, at konverteringen skulle ske inden den 31. juli 2019.

HVAD GØR JEG HVIS JEG IKKE NÅEDE AT GØRE NOGET INDEN DENNE DATO?

Du kan stadig nå at konvertere dit lån, det bliver blot til den 30.12.2019 i stedet for den 30.09.2019. Prisen er, at du kommer til at betale dobbelt rente for en periode, eller alternativt kommer til at betale i form af lavere kurs, dette for at sikre kursen på dit nye lån frem til hjemtagelsen den 30.12.2019.

HVAD ER OMKOSTNINGERNE SÅ VED AT HJEMTAGE ET NYT LÅN NU, OG FØRST INDFRI DET GAMLE LÅN PER 30.12.2019 ELLER ALTERNATIVT KURSSIKRE LÅNET?

Til beregningerne vil jeg tage udgangspunkt i følgende:

Restgæld: kr. 1.000.000

Nuværende rente: 2%

Indfrielseskurs 2% lån: 100

Kurs på nyt lån: 97,4

Rente på nyt lån: 1%

Det nye lån er med afdrag

Dato for gennemførsel af transaktionen: 01.08.2019

Kurs hvis du kurssikrer dit lån til udbetaling 30.12.2019: 96,689

Det lån der skal indfries per 30.12.2019 regnes der ikke på, da du jo alligevel skal betale renter indtil det bliver indfriet.

HVAD BETYDER DET SOM LÅNTAGER?

Det betyder, at du som låntager får en beskeden ekstrabetaling i forhold til dit nuværende lån.

HVAD SKAL DU SÅ VÆLGE?

Det er der ikke noget simpelt svar på, og jeg vil anbefale dig at tage kontakt til din økonomikonsulent, og få talt om situationen. Jeg vil anbefale, at du som minimum får belyst følgende punkter:
Hvad bliver ny restgæld?
Hvad er omkostningerne i alt? Der er en del omkostninger forbundet med omlægning af lån
Hvor hurtigt får jeg tilbagebetalt omkostningerne i forbindelse med omlægningen?
Hvad er den nye ydelse før og efter skat? Standard beregningerne fra realkreditinstituttet passer med al sandsynlighed ikke til din situation og skattesats
Hvad er dit fradrag på renterne?
Til at starte med kan vi konstatere, at der er fradrag for renterne, og det er der ikke for kurssikringen. Kurssikringen kommer til udtryk i form af kurstab, og det er der ikke noget fradrag for som privatperson.

Så helt simpelt vil du altid kunne omlægge et lån, du skal bare huske at der er mindre omkostninger forbundet med denne manøvre, som ikke ville være der hvis du får opsagt dit gamle lån rettidigt i forhold til omlægningsdatoerne. Næste gang er ultimo oktober i forhold til omlægning per 30.12.2019. Husk at sikre dit nye lån inden du opsiger det gamle.

Budskabet for denne artikel, er at der ikke er nogen grund til at træffe en beslutning i panik, for at nå at hjemtage et bestemt lån. Det kan gøres hele tiden, så sørg for at være ordentligt informeret inden du træffer beslutningen om omlægning, det er vigtigere end de omkostninger der løber på ved at indfri lånet senere end planlagt.
I STEDET FOR, I PANIK, AT KONVERTERE DIT LÅN FOR AT NÅ EN TIDSFRIST, SÅ AFVENT HELLERE OG TAG, MED RO OG RÅDGIVNING FRA EN EKSPERT, DEN RIGTIGE BESLUTNING. SÅ KAN DU TRÆFFE DEN BESLUTNING DER GIVER DIG DEN BEDSTE LØSNING – DET KOSTER IKKE MEGET EKSTRA.

JENS TANGE MØLLMANN, VORES EKSPERT I FINANSIERING

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram