Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Tjen en million

TJEN EN MILLION UDEN EKSTRA RISIKO VED FORMUE- ELLER PENSIONSINVESTERING

Fondsmæglerselskabet SEGES Finans & Formue A/S har analyseret 50 års børsdata og konstrueret en lav-risikoportefølje, som vil kunne give en gennemsnitlig årlig omkostningsbesparelse på 0,5 % – 1 % uden det historisk er gået ud over det langsigtede afkast. Investeres en 1 mio. kr., kan besparelsen betyde, at formuen vokser med flere hundrede tusinde til over 1 mio. kr. over tid.

LAVE OMKOSTNINGER OG HØJ PERFORMANCE

Bag konceptet står Kenneth Kjeldgaard fra Fondsmæglerselskabet SEGES Finans & Formue A/S, som i samarbejde med John Jensen fra AgroMarkets har afprøvet konceptet på flere landmænd.

Besparelsen skal ses i forhold til en sammenlignelig placering i en investeringsforening. Oveni kommer en ekstra gevinst, hvis vores lavrisiko portefølje performer bedre end bankens, hvilket den har vist de seneste mange år.
Grafer
Generelt gælder, at desto højere gennemsnitligt afkast i porteføljen, desto større effekt får omkostningsbesparelsen. Det sker automatisk, selvom det gennemsnitlige afkast er ens for porteføljerne. Eksempelvis, ved en omkostningsbesparelse på 1 %, vokser formuen med 0,5 mio. kr. over 30 år ved en stigning i det gennemsnitlige afkast fra 5,9 % til 7 %. For en investering på 1 mio. kr. bliver forskellen enten på 1,28 mio. kr. (5,9%) eller 1,72 mio. kr. (7%) jf. figur 1 og 2.

HISTORISK DATA VISER GOD PERFORMANCE

Iflg. markedsdata viser porteføljen en mere positiv performance end andre sammenlignelige porteføljer. Den er valgt efter det højest mulige afkast ift. risiko og ud fra det lavest mulige tilbagefald ved kriser (drawdown). Så falder kursen, skal værdien af porteføljen ikke falde så dybt som aktiemarkedet og andre sammenlignelige porteføljer med samme risikoprofil, siger Kenneth Kjeldgaard.

SEGES Finans & Formue har sammensat en unik lavrisiko portefølje med baggrund i 50 års data. Hvis ikke den passer med landmandens risikoprofil og ønsker, benyttes i stedet 50 udvalgte investeringsaktiver til at skræddersy din nye portefølje. Fælles for disse aktiver er, at de alle er udvalgt fra toppen af ud fra langsigtet historisk performance, og at de alle kan indgå i en investeringsportefølje i såvel virksomhedsordningen som selskaber, frie midler og pension.

SÅDAN KOMMER DU I GANG

Er du blevet nysgerrig efter at få mere kendskab til vores nye pensions- og formuekoncept, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi vil så ud fra din risikoprofil og ønsker enten foreslå en ny portefølje eller gennemgå din nuværende og give forslag til en ny sammensætning af dine investeringsaktiver. Alternativt kan du også tilmelde dig vores formue- og pensionskursus, som bliver afholdt i december måned.

For at sikre, at du får den rette rådgivning, laver vi en aftale om opfølgningsmøder. Det kunne f.eks. være en gang om året, hvor vi gennemgår din portefølje og giver forslag til yderligere optimering eller rebalancering af aktiver. På den måde arbejder dine investerede penge hele tiden i den retning, du ønsker.
HVIS DU VIL HØRE MERE OM FORMUE- OG PENSIONSPLEJE SÅ KONTAKT

Jens Tange Møllmann

Økonomikonsulent
+45 96 15 35 62
Læs også mere om Formue- og Pensionspleje her

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram