Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Opstart af medarbejdere

Giv dine nye medarbejdere en god start

Oplæring af medarbejdere kan være en svær disciplin, for som nyansat er der meget at lære. Derfor er det vigtigt, at du som leder sikrer en god og effektiv opstart af nye medarbejdere på bedriften. 

En god opstart at nye medarbejdere handler om at have det rette udgangspunkt og få et indblik i hvem din nye medarbejder er som person.

Forberedelse inden medarbejderen starter

Arbejdstøj og Udstyr: Sørg for at have det nødvendige arbejdstøj og udstyr klar til den nye medarbejders første dag. Dette inkluderer gummistøvler og andet relevant udstyr.
Introplan: Lav en introplan i samarbejde med den nye medarbejder. Dette kan omfatte de første opgaver, de skal udføre, samt de færdigheder og viden, de skal opnå. Se eksempel her.

På første arbejdsdag

Udlever arbejdstøj: Overræk arbejdstøjet og nødvendigt udstyr til medarbejderen på deres første dag.
Sociale medier: Tilmeld medarbejderen til relevante sociale mediegrupper, hvor bedriften kommunikerer med hinanden. Dette kan hjælpe dem med at føle sig en del af fællesskabet.
Velkomst og præsentation: Gør den første dag speciel ved at arrangere en officiel velkomst og præsentation af den nye medarbejder for alle ansatte. Dette kan ske på et møde eller i en pause, hvor alle medarbejdere er samlet. Du kan med fordel forberede en liste med spørgsmål du vil gennemgå med den nye medarbejder. Se eksempel her.
Organisationsdiagram: Giv medarbejderen et organisationsdiagram med billeder af alle ansatte. Dette giver dem et overblik over afdelinger og ansvarsområder. Se eksempel her.
Medarbejderhåndbog: Uddel og gennemgå medarbejderhåndbogen, se eksempel på medarbejderhåndbog her. Når du gennemgår, hav da især fokus på bedriftens værdier og spilleregler. Se eksempel på spilleregler her.
Rundvisning: Giv medarbejderen en rundvisning af bedriften eller bedrifterne, hvis der er flere. Fortæl dem, hvordan samarbejdet fungerer på tværs af områderne.
Kolleger og eksterne kontakter: Identificer relevante kolleger og eksterne kontakter, som medarbejderen skal introduceres for, og planlæg introduktionerne.
Introplan: Gennemgå introplanen for medarbejderen, herunder de forventede opgaver og mål. Se eksempel på introplan her
En veltilrettelagt opstart kan gøre en stor forskel i, hvordan nye medarbejdere integreres i din bedrift og deres succes på lang sigt.

Har du spørgsmål til optart af dine medarbejdere?

Vil du vide mere om oplæring, personalehåndbog, introplaner og arbejdsplaner så kontakt Vibeke...
KONTAKT MIG

VIBEKE FLADKJÆR NIELSEN

Kvæg- og ledelsesrådgiver

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram