Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

20. februar 2024

Øgede muligheder for tilskud til især mindre skovrejsninger

En ny samarbejdsaftale mellem Proviido Skov & Natur og Klimatræ gør det lettere at få tilskud til skovrejsning. Ordningen er især attraktiv for private lodsejere med mindre jordarealer.
Hos Proviido Skov & Natur, som bor på Resenvej 85 i Skive, planter de mange tusinde træer i løbet af et år. Langt de fleste bliver plantet med tilskud fra forskellige stats- og EU-fonde, og midlerne er typisk øremærkede til større skovrejsninger. De mindre skovrejsninger har skovfogedvirksomheden svært ved at finde en egnet tilskudsordning til.

Derfor har Proviido Skov & Natur indgået en ny samarbejdsaftale med den private virksomhed Klimatræ, der formidler kontakten mellem virksomheder og lodsejere.

- Aftalen med Klimatræ giver os en ekstra tilskudsmulighed i vores værktøjskasse. Nu kan vi tilbyde en mulighed til de lodsejere, der vil plante skov på mindre arealer på op til to hektar. Oveni er der generelt gode muligheder for at få bevilget tilskud til skovprojekter for lodsejerne, siger Martin Viborg, der er skovfoged og indehaver af Proviido Skov & Natur.

Samarbejdsaftalen mellem Klimatræ og Proviido Skov & Natur er en eksklusiv aftale, der gælder på landsplan. Det betyder, at Proviido Skov & Natur fremover skal plante de træer, der bliver doneret gennem Klimatræ. Ved starten af februar 2024 er der 50.000 træer i puljen, som skovfogedvirksomheden skal plante i løbet af foråret.
En grønnere profil
Finansieringen til tilskudsordningen får Klimatræ fra danske virksomheder, der ønsker at kompensere for deres klimaaftryk og få en grønnere profil. Klimatræ tilbyder blandt andet hjælp til at omregne virksomhedernes estimerede CO2-udslip til det antal træer, som virksomheden skal donere for at klimaregnskabet går op.

Trædonationerne kanaliserer Klimatræ videre til private lodsejere, der vil plante skov på deres ejendom.

- Vi har ret brede rammer for, hvad der må plantes, og vi har ikke en masse komplekse regler som ved mange af de andre tilskudsformer. Men det er et ufravigeligt krav, at arealet indrettes, så det giver klimamæssigt størst mulig værdi og samtidig tilgodeser biodiversiteten og dyrelivet, fortæller Mikkel Stylsvig Nielsen der er indehaver af Klimatræ. Han lægger desuden vægt på en kort ekspeditionstid, som samarbejde medfører:

- Vores mål er at gøre det nemt for virksomhederne at donere træer og samtidig sikre en hurtig sagsbehandling af lodsejernes tilskudsansøgninger. Det sikrer vi med aftalen med Proviido Skov & Natur, for med én fast samarbejdspartner, der både håndterer ansøgningsprocessen og planter træerne, sparer vi en masse tid på administration, siger Mikkel Stylsvig Nielsen.

Når en tilskudsaftale indgås, skriver lodsejeren under på, at træerne ikke må fældes. Der udføres kontrol med træerne de første år, og eventuelt udgåede træer erstattes. Størrelsen på tilskuddet beregnes ud fra antal plantede træer og er mellem fire og ti kroner per træ.

Midlerne fra puljen på de 50.000 træer er endnu ikke uddelt - så der er lige nu gode muligheder for få tilskud til en skovrejsning.

GRIB MULIGHEDEN NU

Få del i de 50.000 træer

KONTAKT PROVIIDO

Kontorfællesskabet No85

Proviido er én af de virksomheder, 
der lejer sig ind i Fjordlands kontorfællesskab No85 i Skive
LÆS MERE OM No85

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram