Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Boligkøb: Effektiv køberrådgivning

Står du og skal købe bolig?

Det første du skal gøre, hvis du drømmer om at købe hus, er at blive godkendt af banken til huskøbet. Banken hjælper med at udarbejder et realistisk budget, hvorefter du bliver godkendt til et boligkøb. På den måde er du sikker på, at det er realistisk, og at dit budget hænger sammen. Du er derefter klar til en bolighandel.

Købsaftalen indeholder alle oplysninger

Når du er blevet godkendt i banken, og har fundet det hus, du drømmer om, skal der udarbejdes en købsaftale. Købsaftalen beskriver vilkårene for handlen. Købsaftalen indeholder bl.a. oplysninger om pris og overtagelsesdag, men der kan også stå en række individuelle vilkår. De individuelle vilkår kan enten handle om ejendommen eller om køber eller sælger. 

Udover købsaftalen bliver der indhentet en række rapporter og registreringer vedr. ejendommen. Det er vigtigt, at der kommer så mange oplysninger frem som muligt i forbindelse med dit boligkøb, så der ikke kommer nogle ubehagelige overraskelser efterfølgende.
Rådgivning om boligkøb

Lad vores jurister gå din købsaftale igennem inden underskrift

Du skal være opmærksom på, at ejendomsmægleren er ansat til at varetage sælgers interesser og ikke er repræsentant for dig som køber. Det er derfor vigtigt, at du sammen med din jurist sikrer dig, at du ikke indgår en aftale, som du senere fortryder.

Få uvildig køberrådgivning

Husk at næsten alle aktører på boligmarkedet (banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber og ejendomsmæglere) har samarbejdsaftaler med hinanden. Denne praksis er helt lovligt. Som køber skal du blot huske på, at de ikke er uvildige.

Fjordland og Fjordland Mægler har ikke samarbejdsaftaler med andre aktører på boligmarkedet, men stor erfaring med alle typer ejendomshandler, du kan derfor trygt henvende dig til Fjordlands mæglere og jurister!

Henrik Aavild

HENRIK AAVILD

Jurist
Tlf.: 96153052Marie Krabbe

MARIE KRABBE

Erhvervsjurist
Tlf.: 96185729

Et godt billede af ejendommens fysiske stand

Tilstandsrapporten og el-eftersyn giver et godt billede af ejendommens fysiske stand, men det er altid en god ide at tage sin egen bygningsrådgiver/håndværker med til en besigtigelse af ejendommen, forinden der afgives et købstilbud, da der kan være fysiske forhold på ejendommen, der skal undersøges nærmere af en professionel. Du skal være opmærksom på, at tilstandsrapporten kun afdækker skader på bygningen, men eksempelvis ikke problemer med grunden.

Søg sparring med din rådgiver inden underskrift

Det er altid en god idé at kontakte Fjordland Mægler eller en af Fjordlands jurister inden der afgives bud på ejendommen. Mægleren eller juristen ser på handlen med ”andre briller på”, og er ikke forelsket i boligen. I har således i fællesskab mulighed for at påvirke forhold i købsaftalen, inden den underskrives. Når du når til købsaftalens underskrift, er det vigtigt, at få denne betinget af din jurist og bankrådgivers godkendelse. Det vil sige, at handlen først er bindende for dig, når din jurist hos Fjordland, og bankrådgiver også har godkendt købsaftalen.
Ønsker du at foretage et forældrekøb, er det meget vigtigt, at du kender reglerne herfor...
Læs om forældrekøb her

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram