Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Skifte af dødsboer

Bobehandling: 
Et dødsfald kan være uoverskueligt på mange måder

Ved dødsfald skal der tages stilling til både skifte- og skatteretslige forhold.
Under bobehandlingen skal boet vurdere og træffe mange beslutninger. Den proces hjælper vi med og tager dig som efterladt igennem på den bedst mulige måde. Vi gør en dyd ud af at inddrage økonomiske såvel som menneskelige aspekter af processen.

Vi anbefaler at kontakte os inden Skifteretten kontaktes, således vi kan bistå med valg af skifteform forinden.

Gratis møde 
om skifte af dødsbo og uskiftet bo

Når man mister en pårørende, kan man stå med mange tvivlsspørgsmål om blandt andet skifte af dødsbo. Få et gratis uforpligtende møde med en jurist inden I træffer de svære beslutninger!

På mødet vil I blive rådgivet om selve skiftet, herunder fordele og ulemper ved de forskellige skifteformer. Alle Fjordlands jurister har mange års praktisk erfaring i dødsbobehandling. Fjordland yder derudover specialiseret rådgivning omkring dødsboskat, og vores revisor med speciale i beskatning af dødsboer deltager ligeledes i det uforpligtende møde, såfremt det er relevant.
KONTAKT OS NU

Dødsbobehandling

Er du arving eller nærtstående til en afdød, opstår der en række spørgsmål på det økonomiske område, som det kan være svært, at forholde sig til.

Inden for en forholdsvis kort periode, ønsker skifteretten besked om, hvorledes boet ønskes behandlet.

Skab et overblik

For at vurdere dette optimalt, skal der skaffes et overblik over hvilke aktiver og passiver der er i boet, og hvorledes eventuelle indtægter og udgifter vil være i en perioden indtil boet sluttes.

Ved boets slutning, skal der indsendes en boopgørelse og evt. selvangivelse til skat. Boopgørelsen gør rede for hvorledes boet er realiseret og delt mellem arvingerne, ligesom boafgifterne er beregnet.


jobannonce stillingsopslag jobopslag

Forskellige typer boer

En del boer – især de mindre boer – er relativt ukomplicerede. Her kan arvingerne selv forestå boets opgørelse eller der ønskes måske hjælp for at forebygge, at der skal opstå uenighed mellem arvingerne.

I andre boer vil en optimal behandling forudsætte en grundigere undersøgelse af boets forhold inden der gives skifteretten besked om, hvorledes boet ønskes behandlet.

Især i boer med skatterelevante aktiver, f.eks. erhvervsaktiver, værdipapirer mv. kan det med fordel overvejes, hvordan aktiverne skal realiseres, og hvilken behandlingsform, der skal vælges.

Kompetente jurister

Fjordland har kompetente jurister, der har mange års erfaring i skifte af dødsboer. Ring til os på telefon 96153000, og vi sidder klar med råd og vejledning.

Boer over en vis størrelse vil være skattepligtige, hvorimod andre boer er skattefrie. I en række situationer, vil den valgte behandlingsmåde være afgørende for, om boet kan blive skattefrit.

Hos Fjordland tilbyder vi et indledende og uforpligtende gratis møde til arvingerne for at få problemstillingerne belyst og besvarelse af spørgsmål. På mødet vil vi deltage fra juridisk afdeling sammen med en af vore dødsboskattespecialister.


LÆS MERE OM

Privat skifte eller uskiftet bo

LÆS MERE HER

Kontakt os for et uforpligtende møde

RING PÅ 9615 3000

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram