Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

19. april 2022

Udnyt fradragsmulighederne inden 12. maj

Indsæt på etablerings- eller iværksætterkonto senest d. 12. maj 2022, hvis du vil have fradrag i 2021. 

Sidste frist er egentlig d. 15. maj, men da det i år er en søndag, og der er helligdage inden, bliver sidste frist torsdag d. 12. maj. De midler som du indsætter på en etableringskonto, får du som et ligningsmæssigt fradrag med en skatteværdi på ca. 25 %. Hvis du betaler topskat i dag, kan det være en bedre løsning at indsætte på en iværksætterkonto, hvor du får fradrag op til 52%.

Midler indsat på en etableringskonto/iværksætterkonto kan bruges til at købe aktiver til en virksomhed for, eller til at købe anparter/aktier i en virksomhed, som drives af dig eller din ægtefælle.
Penge
Frigives etableringskonto-/iværksætterkontomidlerne til anskaffelse af eksempelvis en driftsbygning i forbindelse med etablering, skal et beløb svarende til 50 pct. henholdsvis 100 pct. af de frigivne midler forlods afskrives på bygningens anskaffelsessummen, således at afskrivningsgrundlaget nedsættes.

Man kan bruge etableringskontoen (iværksætterkonto), hvis man har planer om at starte en virksomhed. Der er nogle krav til den virksomhed, som man vælger at få frigivet etableringskontomidlerne til.
Der skal investeres mindst 94.700 kr. (2022) ved etablering af virksomheden
Arbejdsindsatsen i virksomheden skal være på mindst 50 timer/måned
Virksomheden skal drives af den, der bruger etableringskontomidlerne eller dennes ægtefælle
Du kan indskyde 60 % af din løn, dog altid op til 250.000 kr., dog maksimeret til det du har tjent i året
Dvs. har du tjent 300.000 kr., kan der indskydes 250.000 kr. Har du tjent 200.000 kr., kan der indskydes 200.000 kr., og har du tjent 500.000 kr., kan der indskydes 300.000 kr. (60 % af lønnen)
Der skal som minimum indskydes 5.000 kr.
Der kan indskydes på kontoen, indtil virksomheden er etableret og 4 indkomstår efter etableringsåret.
Hvis du har brug for rådgivning i forbindelse med indskud på etablerings- eller iværksætterkonto, eller du vil have afklaret, om du opfylder betingelserne for at kunne få frigivet midlerne, er du velkommen til at kontakte Fjordland.

Linda Møller Harritz
Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål eller brug for sparring.

LINDA MØLLER HARRITZ

Revisor

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram