Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

3. marts 2022

To unge landmænd hædret

To yngre mælkeproducenter på Lemvigegnen har fået overrakt en portion af Damgaards Legat 2022. Legatet blev tildelt Jeppe Skovgaard, Klinkby, og Steffan Sønderby, Lomborg, fordi de begge har gjort en særlig indsats for landbruget på Lemvigegnen.

Jeppe Skovgaard, der for to år siden overtog gården Vester Klinkby fra sin far Step, hædres for familiens mangeårige opbakning til kvægudstillingen på Lemvig Marked og Dyrskue. Her ventes han traditionen tro at stille med de fire-fem flotteste af bedriftens lige nu 260 sortbrogede malkekøer, når der igen er dyrskue den 28.-29. maj.

Vester Klinkby har udover to faste medarbejdere også altid prioriteret at have mange unge skoledrenge, hvilket gennem årene har inspireret flere til en karriere i landbruget.

”Vi har lige nu fem skoledrenge, der hver kommer én dag om ugen, og det fungerer hammergodt. De unge yder virkelig en indsats her”, siger Jeppe Skovgaard.
Gårdbesøg fjerner fordomme
Steffan Sønderby, der siden 2016 har drevet St. Møltrup ved Lomborg med 150 malkekøer, modtog sammen med hustruen Mette legatet for at åbne gården for børn og turister. Parret har blandt andet medvirket ved ferieaktiviteten Lemviggaarden, hvor både tyskere og københavnere hver dag i en hel uge kunne besøge stalden.

”Det er hyggeligt at få besøg, men det er også med til at give viden til gæster, der kommer med fordomme om konventionelt landbrug. Nogle af dem tror jo, at vi giver køerne medicin hver dag, og at de aldrig kommer ud. De får et helt andet indtryk af dyrevelfærden, når de ser dybstrøelse, malkerobotter og kobørster”, siger Steffan og Mette Sønderby.
Morten Agger overrakte Damgaards Legat til Jeppe Skovgaard foran gårdskiltet med foto af en af de køer, som har hentet ærespræmier hjem til Vester Klinkby.
Step og Jeppe Skovgaard i stalden ved de 260 malkekøer, der er på vej til at udvidet til 290.
Mette og Steffan Sønderby blev hædret for parrets indsats ved Åbent Landbrug-aktiviteter.
Bus til generalforsamling
Legatet, som ledsages af et kontant beløb på 25.000 kr., er tidligere uddelt i forbindelse med generalforsamlingen i Lemvigegnens Landboforening, der sidste år indgik i fusionen Fjordland. Når den nye landboforening holder generalforsamling i Nykøbing Mors den 14. marts, vil legatuddelingen også blive omtalt der.

”Vi er blevet en del af landets største landboforening, men holder fast i lokale traditioner som Damgaards Legat. Og vi håber at se mange af vores medlemmer på Lemvigegnen til generalforsamlingen, selv om der er lidt længere at køre, end der plejer at være. Af samme årsag indsætter vi bus fra Lemvig til Mors, så turen til og fra generalforsamlingen også bliver en hyggelig lejlighed til at mødes med kollegerne”, siger Morten Agger, næstformand i Fjordland.

Er du endnu ikke tilmeld generalforsamlingen 14. marts i Nykøbing Mors, så er det en god idé at få det gjort.

TILMELDING TIL GENERALFORSAMLING

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram