Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

12. januar 2022

Sygedagpenge fra 1. dag

Hvis du som selvstændig eller en af dine medarbejder, kommer i isolation, som følge af Corona, har du mulighed for at få sygedagpenge fra første dag.

Fra d. 23. november 2021, blev det igen muligt at søge sygedagpenge/refusion fra første dag, hvis man selv (eller en medarbejder) er syg af Corona, eller er i isolation på grund af sundhedsmyndighedernes anbefaling. Indtil videre gælder dette indtil d. 28. februar 2022.
Penge - Sygedagpenge fra 1. dag
Hvis det er en medarbejder, som man skal søge refusion for, skal det gøres på www.virk.dk, som ved almindelig sygemelding. I årsag til sygefraværet skal angives ”Covid-19 smittet” eller ”Covid-19 nærkontakt isolation”.

Hvis det er den selvstændige selv, skal man udfylde en blanket på Kommunernes Landsforenings hjemmeside. Denne er der link til på virk.dk eller den kan rekvireres hos os.

Satsberegning

Satsen for sygedagpenge beregnes på samme måde, som normalt.
For lønmodtagere betyder det deres normale timeløn, efter arbejdsmarkedsbidrag, dog max. 120,68 kr./time.
For selvstændige er det, seneste indberettet årsopgørelse, der bruges resultat før renter, dog max. svarende til 232.180 kr./år.

Anmeldelsesfristen

Der er ikke ændret på anmeldelsesfristen. Det vil sige at arbejdsgivere som søger refusion fra 1. dag af en medarbejder som er hjemsendt pga. Covid-19, skal anmelde senest 5 uger fra 1. fraværsdag.

Selvstændige som IKKE har en frivillig forsikring, og som ønsker sygedagpenge fra 1. dag pga. Covid-19, skal anmelde det senest 3 uger fra 1. fraværsdag.

Med denne nye lovgivning kan man få sygedagpenge/refusion uden at opfylde kravet om at man skal være uarbejdsdygtig pga. egen sygdom. Alle andre krav for at have ret til sygedagpenge/refusion skal fortsat være opfyldt.
Linda Møller Harritz
"Hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til indberetningen, så kontakt os endelig"

LINDA MØLLER HARRITZ

Økonomikonsulent

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram