Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Stop smittekæden i stalden

Salmonella rammer flere og flere kvægbesætninger, og det giver anledning til at kigge på din ejendoms smittekæder.
Er smitten allerede indenfor i stalden, skal arbejdsgangene have et servicetjek.
Hvis du ikke har Salmonella i din besætning, så er det stadig en god idé at stille nogle foranstaltninger op, så smitten ikke kommer indenfor dørene.
Det er vores alles sammen ansvar at vi ikke slæber noget med rundt, når vi besøger forskellige besætninger. Men i sidste ende, er det dig der har ansvaret for din egen besætning, og rammer fx salmonella din besætning, står du med sanktioner og et sundhedsproblem.
Generelt er det sådan, at vognmænd, dyrlæger, inseminører og rådgivere kun besøger din stald i dit udstyr, alternativt i plasticfutter og engangskedeldrager, men der kan være nogen der glemmer det, og her er det dit ansvar at tage dine forholdsregler.
kvier i stalden ko køer
Har du allerede fået smitten ind i din besætning, skal du have lavet en handlingsplan, så du med tiden kan få smitten ud igen. De mest sårbare i din besætning er de små kalve, derfor er råmælk og sødmælk der ikke er pasteuriseret problematisk. Trafikken fra malkning til tildeling af mælk i kalveafdelingen med snavset arbejdstøj, hænder der ikke bliver vasket og beskidte støvler er et problem. Samtidig vil det øge smittepresset når kalve og kvier drives frem og tilbage i staldafsnit på foderbordet, eller frem og tilbage i forskellige hold.

Kvægrådgiverne hos os er klar til at hjælpe dig med at få kigget på dine arbejdsgange i din stald, fx så trafikken bliver ensrettet, og der er minimal kontakt fra køer til kalve.

KVÆGXPERTEN

Kontakt en kvægrådgiver
- vi står altid klar til at hjælpe!

FIND KONTAKT OPLYSNINGER PÅ EN KVÆGRÅDGIVER

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram