Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

13. december 2022

Skattekort 2023 - medarbejder

Har dine medarbejdere styr på forskudsopgørelsen? 
Er der et skattekort klar til 2023?

Hvis de ikke fik løn i 2021, er det nemlig ikke sikkert at de har et skattekort/frikort til brug i 2023, og derfor vil de blive trukket 55% i skat.

Det er måske især, hvis I har udenlandske medarbejdere og nye unge på arbejdsmarkedet, at det er en god idé at minde medarbejderen om, at de skal have tjekket/tilrettet forskudsopgørelsen for 2023. 
Det er medarbejderens ansvar, men det kunne mindske lidt bøvl og frustrationer i 2023, hvis det kommer på plads nu. 
Derfor er det under alle omstændigheder en god idé at nævne det for medarbejderne, så det er klar når årets første løn skal laves i 2023.

Vær OBS på, hvis dine udenlandske medarbejdere har søgt forlængelse af opholdstilladelsen, da deres skattekort ikke automatisk forlænges, de skal selv aktivt gøre noget for at have et brugbart skattekort efter godkendt forlængelse. Det skattekort de har haft, udløber nemlig samtidig med opholdstilladelsen, og har de ikke fået tilrettet forskudsopgørelsen, så står de uden ”gyldigt skattekort” og derfor vil de blive trukket 55% i skat. Dette er uanset hvad tid på året, forlængelsen godkendes.
Bethina Larsen
Har du brug for hjælp i forbindelse med SKAT, er du altid velkommen til at kontakte os...

BETHINA LARSEN

Revisorassistent

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram