Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Sådan fik Mogens og Anette styr på strategien

Mogens og Anette Bennedsen har taget stilling til, hvad de gerne vil med virksomheden!
Mogens og Anette Bennedsen har taget stilling til, hvad de gerne vil med virksomheden! De har sat sig ned og snakket med en virksomhedsrådgiver fra Fjordland omkring hvad det er, de drømmer om.

De har med hjælp fra Fjordland fået sat en strategiproces i gang med det formål at vise synlighed og retning på vejen frem for deres virksomhed og familieliv. Samtidig har de sat fokus på, hvordan de ønsker som ledere og ejere at fremstå, både overfor bl.a. medarbejdere og kreditorer.
De har i løbet af årene fået flere ansatte, men ikke mere tid og frihed! Og det skal der laves om på, så med en strategiproces i samarbejde med Fjordland har de sat fokus på, hvor virksomheden skal bevæge sig hen – og ikke mindst få det til at ske.

De er startet op med fokus på arbejdsplaner, som startede med, at Mogens i samarbejde med sin ægtefælle Anette skulle se på et makkerskab omkring driften, da Anette gik fra at arbejde uden for hjemmet til at blive en synlig del af virksomheden. Her kommer naturligt strategiarbejdet og snakken om, hvor de hver især ser dem selv og ikke mindst landbruget de næste mange år, og som Mogens udtaler ”så giver en plan mere ro til at fokusere på det, der giver mening”.

Planer, effektivisering og udvidelse 
– en del af strategien

Års-, måneds- og ugehjul giver overblikket for alle til at se, hvor virksomheden skal bevæge sig hen ad de kommende år. Samtidig sikres det, at der følges op på ønsker og tiltag, som i løbende dialog med virksomhedsrådgiveren fra Fjordland skal være med til at sikre fuldførelse. Indtil videre er der lavet plan for udvidelse af køresiloer, implementering af malkerobotter og en effektivisering af kviestalden.

Makkerskab med hustruen satte tankerne i gang

I forbindelse med at Anette skiftede arbejdspladsen uden for hjemmet ud med et arbejdsliv hjemme på gården, satte det for alvor tankerne i gang om, hvad de begge vil på sigt. ”Vi har før snakket om at få lavet en plan og strategi for virksomheden og familielivet, men aldrig afsat tiden til det. Så vi er rigtig glade for det forløb, vi har kørt med Fjordland, som har givet os mulighed for at forventningsafstemme bedriften og roller, og samtidig givet os klarhed over muligheder og ønsker – det har gavnet os alle at stoppe op”.

Et servicetjek af virksomheden og hvor, du befinder dig i dag, samt det at få overblikket over hvilke muligheder der er foran, hjælper strategiprocessen med - det giver dig og din virksomhed beslutningskraft. Et professionelt strategiarbejde giver udbytte i form af både et beslutningsgrundlag og et kommunikationsværktøj, og deri også ledelseskraft. Med strategien på plads gør du det nemmere for både medarbejdere og samarbejdspartnere at komme på bølgelængde med de ønsker, du har – ”en strategi er bl.a. et godt signal overfor kreditorerne”, slutter Mogens Bennedsen.

KOM I GANG MED STRATEGIEN

Fjordlands strategiteam er klar til at hjælpe dig godt på vej

LÆS MERE

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram