Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Sygedagpenge

Kortvarig sygdom
Lønmodtager
Undervejs i livet kan det ske, at du bliver syg i mere eller mindre alvorlig grad. Som lønmodtager kan du melde dig syg til sin arbejdsgiver. Er det af kortere varighed (under 30 dage), betaler din arbejdsgiver løn til dig i sygdomsperioden.

Selvstændig
Som selvstændig betaler du selv de første 14 dage. Du har dog mulighed for at tegne en frivillig sygeforsikring, som giver dig sygedagpenge fra 1. eller 3. sygedag og med en garanteret mindstesats.

Sygedagpenge er en kompensation for mistet arbejdsindtægt. Som selvstændig har du ikke altid en indkomst i virksomheden, som der kan beregnes sygedagpenge af, selvom du har en merudgift til f.eks. ekstra medhjælp, fordi du er syg. I disse tilfælde kan det også være en fordel med en frivillig sygeforsikring. Læs mere om den frivillige sygedagpenge forsikring.
Længerevarende sygdom
Er du længere varende syg (ud over 22 uger), skal kommunen efter de 22 uger vurdere, om du kan fortsætte på sygedagpenge. Kan du ikke det, overgår du til et jobafklaringsforløb, som indebærer et væsentligt lavere økonomisk tilskud.

Revurderingstidspunktet er det samme for selvstændige og lønmodtagere.

Det er altid en individuel vurdering, om du kan få forlænget dine sygedagpenge. Vi er vant til at hjælpe kunder med forlængelse Hver enkelt sag er individuel. Argumenterne for at få forlængelse varierer fra person til person. Dette kan Fjordlands socialjura eksperter hjælpe dig med. Derfor kan det være en god ide at få hjælp til at stille argumenterne rigtigt op over for kommunen.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram