Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Skattefri seniorpræmie

Har du fået ret til folkepension efter 1. juni 2019, og er fortsat med at arbejde, har du måske optjent en skattefri seniorpræmie. Hvis du er selvstændig skal du huske selv at søge om præmien. Hvis du er lønmodtager kommer den automatisk.

Regeringen har et ønske om at de ældre bliver længere tid på arbejdsmarkedet, og det gør de løbende tiltag for at skal lykkedes.

Fra 1. januar 2019 kunne dem der fik ret til folkepension fra sommeren 2019, begynde at optjene den skattefri seniorpræmie (ikke at forveksle med skattefripræmie som optjenes mens man har ret til efterløn, men fortsætter med at arbejde). Skattefri seniorpræmie kan optjenes hvis man arbejder mindst 1.560 timer, det første år efter at man har fået ret til folkepension. Der kan også optjenes en seniorpræmie hvis man arbejder det andet år efter man har opnået ret til folkepension.
Ældre par går på en sti - Seniorpræmie

Skattefri seniorpræmies størrelse

Det første år man har ret til folkepension kan man optjene en præmie på 42.840 kr. (2020), og det andet er præmien på 25.500 kr. (2020). Kravet for at få præmien er at man har fået ret til folkepension efter d. 1. januar 2019 (født efter d. 1. januar 1954), og at man har arbejdet mindst 1.560 timer, de første 12 måneder efter man har fået ret til folkepension. Arbejdskravet er det samme for den anden præmie.

Omregning selvstændige

For selvstændige omregnes overskud før renter, med en fastsat omregningssats. For at opnå tilskud i 2020 skal overskud før renter være på mindst 193.378 kr.

Tilskuddet kan tidligst udbetales 14 måneder efter at man har opnået ret til folkepension. For selvstændige vil der dog i de flestes tilfælde gå længere tid. Hvis den selvstændige opnår ret til folkepension i løbet af året, er man nødt til at vente til årets resultat er opgjort, for at man kan omregne til timer, og opgøre om man er berettiget til præmien.

Som selvstændig skal du huske at søge om at få præmien på www.borger.dk/seniorpræmie
200 kroner seddel
Linda Møller Harritz
Kontakt en af vores dygtige konsulenter på området. De er klar til at vejlede og rådgive dig. 

LINDA MØLLER HARRITZ

Økonomikonsulent
Direkte: 96153075
E-mail: lsh@fjordland.dk 
KONTAKT MIG NU

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram