Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Friplads i daginstitution

Når dit barn er klar til at blive passet i daginstitutioner, har du mulighed for at søge om friplads tilskud, hvis husstandens indkomst er under bestemte beløbsgrænser.

Sådan gør du

Det første år dit barn skal i daginstitution, og du har en forventning om at I måske kan få et beløb i fripladstilskud, skal I søge om fripladstilskud. Det gør I med NemID på borger.dk. Udover at ansøge om fripladstilskud skal I sørge for at jeres forskudsskemaer er angivet med en fælles indkomst under indkomstgrænsen. De gældende grænser kan findes her.

Når I først er tilkendt fripladstilskud et år, vil det automatisk blive beregnet de efterfølgende år ud fra jeres forskudsskemaer.

Det er vigtigt, at I husker at rette forskudsskemaerne til hvert år. I kan nemlig ikke få udbetalt fripladstilskud med tilbagevirkende kraft. Det betyder, at I mister retten til fripladstilskuddet, hvis I ikke har forskudsregistreret jeres indkomst korrekt – også selv om jeres årsopgørelse senere viser, at I kunne have haft ret til at modtage det.

Har I derimod fået tilskud i løbet af året, vil det altid blive rettet til ud fra jeres årsopgørelse uanset, om det betyder, at I skal betale tilbage eller have udbetalt mere.
KONTAKT OS PÅ 9615 3000
Par ligger på græs sammen med hundPar holder et par børnesko i hænderene - Friplads

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram