Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Arbejdsløshed

Du kan blive arbejdsløs uanset, om du er lønmodtager eller selvstændig. For at have ret til dagpenge skal du have været medlem af en a-kasse i mindst 1 år.

Hvis du bliver arbejdsløs og opfylder betingelserne for at få arbejdsløshedsdagpenge, skal du huske at søge om dagpenge og tilmelde dig www.jobnet.dk som ledig.

Det er forholdsvist enkelt at få dagpenge, hvis du tidligere har været lønmodtager. Du kan få et skema til ansøgning om dagpenge hos din a-kasse, og du kan få hjælp til tilmelding til www.jobnet.dk hos kommunens jobcenter.

Har du været selvstændig, inden du bliver arbejdsløs, skal a-kassen have flere oplysninger fra dig end, hvis du var lønmodtager.


Opstart eller fortsættelse af egen virksomhed
Det er blevet lettere at opstarte eller fortsætte en virksomhed på deltid samtidig med, at man får dagpenge.
Du kan både reducere en tidligere hovedbeskæftigelse til bibeskæftigelse og fortsætte en bibeskæftigelse eller opstarte en ny bibeskæftigelse, mens du er på dagpenge.
Du skal være opmærksom på, at perioden, du kan få supplerende dagpenge, er blevet reduceret til 30 uger.


Formueadministration
Du kan også have formueadministration, mens du er på dagpenge. Det kan f.eks. være solceller, vindmølle, udlejning (med mindre det tidligere har været ens hovedbeskæftigelse) uden, at det giver modregning i dine dagpenge eller reducerer din dagpengeret.

Der er mange muligheder for hvordan det kan strikkes sammen. Går du med overvejelser omkring at neddrosle din nuværende virksomhed, opstarte en ny eller lignende, så tøv ikke med at kontakte os, så finder vi frem til den rigtige løsning for dig i din situation.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram