Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Stiftelse af et selskab

Vidste du, at det kræver en minimumskapital på 40.000 kr. for at stifte et anpartsselskab (ApS), mens der er et kapitalkravet på minimum 400.000 kr. for et aktieselskab (A/S) i selskabskapital.
For at stifte et A/S eller et ApS skal følgende formalia være på plads: 
Et stiftelsesdokument, som er et juridisk dokument, hvori stifter(ne) erklærer, at de stifter selskabet og tegner kapitalen
Vedtægter, som skal indeholde en række minimumsbestemmelser, men som kan udvides til at omhandle andet og mere
En ejerbog, som er en fortegnelse over kapitalejerne
Nogle gange skal der afholdes stiftende generalforsamling og der skal foreligge et referat af denne
Er der flere ejere, anbefales det at lave en ejeraftale, der regulerer f.eks. ind- og udtræden i forbindelse med forskellige scenarier, krav om indsats, arbejdsfordeling, fordeling af tab eller underskud, forkøbsret til aktier/anparter og meget mere

Nemt stiftelse af et selskab

Vi er flere gange blevet kontaktet af selskaber, som er kommet uheldigt afsted på den ene eller anden måde. Vel at mærke selskaber, som ikke allerede var kunder hos Fjordland.

Kendetegn for disse selskab er ofte, at de ikke har skaffet sig professionel hjælp fra en jurist eller revisor i forbindelse med eksempelvis valg af selskabsform, stiftelse, løbende bogføring eller lignende. Bestiller man et sæt standardvedtægter på nettet, så får man også kun en standardpakke uden yderligere rådgivning.

Vi mener, at stifteren bør forholder sig til, hvad man vil bruge selskabet til. Det er meget vigtigt, at man, hvis man ønsker at stifte et selskab, får styr på, hvilke forskellige selskabsformer der er, og hvad fordelene og ulemperne er ved den enkelte selskabsform.

Ofte kan det fikses, men det er tit en langt dyrere løsning end at få professionel hjælp allerede med selskabsregistreringen fra begyndelsen, så selskabet kommer godt fra start.

Hos Fjordland har vi både jurister og godkendte revisorer, som sørger for, at du som selskabsejer bliver ledt sikkert igennem registreringen af selskabet.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram