Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Generationsskifte i landbruget - få den bedste rådgivning

Vi ruster jer til et godt generationsskifte i jeres landbrug

Det er vigtigt, at begge parter i et generationsskifte løbende stopper op og evaluerer på, om de er på rette vej, fortæller økonomikonsulent Gorm Villadsen. Han er en del af Fjordlands hold af eksperter indenfor generationsskifte i landbruget.

Den helt rigtige løsning i dit generationsskifte

Et generationsskifte er en stor beslutning, som kræver forberedelse og afklaring for både sælger og køber, forklarer Gorm Villadsen. Hos Fjordland bruger vi tid på at sikre, at det nu også er den vej, begge parter ønsker at gå. 

Det er vigtigt, at begge parter løbende mærker efter og har en gode mavefornemmelse. Derfor er et generationsskifte hos os forbundet med jævnlige stop og evalueringer, så vi sammen med parterne sikrer, at vi finder frem til en rigtige løsning for dem.

Fast køreplan sikrer succes

Vi laver altid en køreplan for parterne i et generationsskifte, så de hele tiden er med på, hvor langt vi er i processen. Det minimerer usikkerhed og giver klarhed og overblik hele vejen til målet.
Hvorfor vil parterne indgå i generationsskifte?
De bløde værdier kommer i spil. 
Vi taler om familiens fremtidige tilværelse, ønsker og forventninger til parternes nye dagligdag osv.
Hvad er indtjenings- og produktionsgrundlaget og potentialet på ejendommen?
Så skal der tal på bordet. 
Vi arbejder driftsøkonomisk og strategisk for at skabe det mest realistiske beslutningsgrundlag for både sælger og køber.
Hvordan ser den miljømæssige side ud?
Det er vigtigt at kende ejendommens miljømæssige muligheder. Ligger der uudnyttet potentiale og venter, eller er der særlige forhold, der skal tages i betragtning?
Hvad med skat og kapitalfremskaffelse?
Vore skatteeksperter finder den bedste skatte- og afgiftsmæssige løsning for begge parter. Der skal træffes beslutning om ejerstruktur. Måske lader sælger penge står i ejendommen, måske skal der oprettes et driftsselskab eller… mulighederne er mange, og de skal undersøges til bunds, så parterne lander på den mest optimale model.
Hvordan er det med den juridiske del?
Nu kommer den erfarne juridiske ekspert på banen. Alt bliver tjekket igennem, så parterne er sikre på, at paragraffer og lovgivning er helt på plads.
Der kan indgå mange andre elementer i et generationsskifte, fortæller Gorm, som her har nævnt de gængse som stort set alle kommer igennem.
Overdragelse af en virksomhed er en stor opgave for såvel sælger som køber. Hele processen skal italesættes og planlægges bedst muligt. Det er en stor forandring for parterne men også for evt. ansatte og andre omkring virksomheden. Vi ser på, hvordan der kommunikeres bedst muligt til alle interessenter – lige fra de ansatte til naboer, kreditgiver og andre samarbejdspartnere.
Gorm Villadsen

GORM VILLADSEN

Virksomhedsrådgiver

Har du spørgsmål til generationsskifte?

Vil du vide mere om generationsskifte i landbruget og hvilke muligheder for rådgivning vi tilbyder hos Fjordland, så kontakt Gorm...
KONTAKT MIG

Hvem skal overtage din landbrugsejendom efter dig?

Vi skaber kontakt til interesserede!
Fjordland har hjulpet Lars og Emil Thorgaard Rasmussen med deres generationsskifte. Hør om deres oplevelse her:

Tænk over fremtiden - gerne i god tid

Uanset om du går med tanker om at afhænde en virksomhed eller købe en, er det en god idé at begynde planlægningen i rigtig god tid, fortæller Gorm.

Du kan faktisk gøre det nemmere og holde flere muligheder åbne, hvis du tænker frem i tiden. Med en forretningsplan for den virksomhed, du gerne vil afhænde, kan du skabe overblik og øge muligheden for en fornuftig handel.
Jo flere overvejelser du har gjort dig, jo bedre kan du sikre dig de bedste forudsætninger for at få den løsning, der passer til dig og din familie.

Gorm opfordrer til, at du som sælger tænker over bl.a. følgende spørgsmål:

Hvem skal tage dine afskrivninger?
Skal du frem mod et evt. salg køre nedslidnings- eller udviklingsstrategi?
Har du en naturlig arvtager til et generationsskifte?
Vil du indgå i driftsfællesskab med henblik på senere generationsskifte?
Er du villig til at lade midler stå i virksomheden?

Køber - få din drøm trykprøvet

Hvis du går med drømme om at købe en landbrugsvirksomhed, kan du på samme måde gøre dig en masse overvejelser, som vil lette din vej til fod under eget bord.

Hos Fjordland har vi et ganske særligt tilbud til unge med drømmen om egen landbrugsvirksomhed. Det hedder Landbrugets Talentudvikling, og formålet er at inspirere og udfordre unge med både udviklingsaftner og personlig sparring fra erfarne mentorer, så de får trykprøvet deres drøm om egen virksomhed og ender ud med lige netop den løsning, der er den rette for dem.
LÆS OM HVAD VI TILBYDER I LANDBRUGETS TALENTUDVIKLING

GORM VILLADSEN

Virksomhedsrådgiver
Direkte: 9615 3069
E-mail: gvi@fjordland.dk
KONTAKT GORM 

KJELD KUSK

Virksomhedsrådgiver
Direkte: 9618 5872
E-mail: kgk@fjordland.dk
KONTAKT KJELD

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram