Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Registrer din varebil hvis du kører firmakørsel eller godstransport

Færdselsstyrelsen har sendt brev til virksomheder om, at de skal registrere deres varebil til enten firmakørsel eller godstransport for fremmed regning senest d. 1. juli 2019. Alle virksomheder som har en varebil skal lade den registrere, enten som firmakørsel eller godstransport.
Varebil - firmakørsel

Kun virksomheder skal lave registreringen

Har du en varebil på gule plader, som udelukkende bruges privat, skal der ikke ske registrering, det er kun virksomheder, som bruger varebilen enten fuldt erhvervsmæssigt eller blandet erhvervsmæssigt og privat.

Det er kun varebiler med en tilladt totalvægt på mere end 2 tons og til og med 3,5 tons.

Firmakørsel eller godstransport

Du laver firmakørsel, hvis dit ærinde er i virksomhedens egen interesse. Altså hvis du kører ture for den virksomhed, som ejer varebilen. Det kan både være kørsel med og uden varer. Det er også firmakørsel, hvis du producerer ting i din virksomhed, som du selv bringer ud til kunder, eller hvis du som f.eks. håndværker transporterer materiale som du skal bruge for at udføre dit arbejde.

Du kører godstransport, hvis du flytter varer for andre virksomheder. Dette vil typisk kun være transport virksomheder.

Hvorfor denne registrering

Registreringen skyldes, at der kommer nye regler for godstransport d. 1. juli 2019. Efter denne dato skal virksomheder og chauffører, som er omfattet af reglerne om godstransport have gennemført en særlig varebilschauffør uddannelse og have et bevis herpå. Hvis chaufføren i forvejen har det blå chaufføruddannelsesbevis, er dette nok. Varebilen der bruges til godstransport, skal desuden godkendes til det.

Hvis ikke man får registreringen bragt i orden inden d. 1. juli 2019, kan det medføre bøde og i værste fald inddragelse af nummerplade.

Hvordan laves registreringen

Registreringen foretages på motorregister, husk at have dit NemID til virksomheden klar.

Der findes en vejledning til, hvordan man laver registreringen på dette link, hvor det også er muligt at læse mere om de nye regler.

Efter registreringen er foretaget, skal man bestille en ny registreringsattest (også på motorregisterets hjemmeside), den koster 100 kr.

1-3 dage efter at man har foretaget registreringen, bliver der sendt tilladelse til firmakørsel i virksomhedens e-boks.

Vil du gerne have hjælp til registreringen så kontakt din regnskabsassistent, de hjælper gerne.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram