Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

P-AFGIFT I BANKEN

AT BETALE NEGATIV INDLÅNSRENTE I BANKEN, FØLES SOM AT SKULLE KØBE EN PARKERINGSBILLET FOR AT KOMME IND AT HANDLE HOS KØBMANDEN.
At betale skat er udtryk for, at du har tjent penge. At betale negativ indlånsrente er udtryk for, at du har penge i banken. Indrømmet: mundvigene har sjældent kurs mod ørene, når der skal penge op af lommen til netop de 2 typer regninger. Der er med en følelse af at gå tomhændet fra kassen.

REGNESTYKKET

4 promille om året er ”afgiften” i banken. Efter skat svarer det til en kilopris på 400 kr. pr. 100.000 kr.

Typisk betaler du en negativ indlånsrente på 0,6 %. Det er en renteudgift, og når der bliver trukket 600 kroner på din konto, svarer det til 400 kroner efter skat.

De 400 kroner i ”P-afgift” skal du holde op imod, hvad det vil koste dig at parkere et andet sted. Andre parkeringspladser kan være kontanter eller investeringer. Ofte med en anden risiko end at have penge stående i banken.

PARKERINGSBÅSEN

Bankerne er forskellige. Der er forskellige størrelser på parkeringsbåsen. Hos Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord Bank er der negativ indlånsrente fra 100.000 kr. Hos Danske Bank, Nordea og Nykredit Bank ligger grænsen ved 250.000 kr. Det er grænser, som banken løbende kan ændre. Du skal forholde dig til, om du vil løbe bagefter.

MULIGHEDERNE

Hvis du har 350.000 kr. stående, kan du vælge at fordele dem i flere banker. Det tager tid at undersøge markedet og oprette konti. Ofte falder det rentefri beløb, hvis du har din NemKonto et andet sted.
Du kan vælge at fordele mellem flere banker.
Du kan vælge at betale 600 kr. før skat, hvis bankens grænsen er 250.000 kr.
Du kan vælge at betale 1.500 kr. før skat, hvis grænsen er nede på 100.000 kr.
Du kan vælge at påtage dig en højere risiko ved at ligge med kontanter eller investere pengene.
Du kan vælge at bruge pengene som forbrug, gaver, pensionsopsparing eller afdrag.
Du kan vælge at smile, fordi du har penge i banken.Jo, det virker underligt at skulle betale for at få lov at komme ind at handle hos købmanden.
Udgivet den 8. marts 2021
JO, DET VIRKER UNDERLIGT AT SKULLE BETALE FOR AT FÅ LOV AT KOMME IND AT HANDLE HOS KØBMANDEN.

BENT K. CHRISTENSEN

DRIFTSØKONOM
+45 96 15 35 61

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram