Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

13. januar 2022

Nye regler for børne- og ungeydelse

De fleste som får børne- og ungeydelse, er klar over at pengene fra 1. januar 2022, bliver delt ligeligt imellem forældrene, men der er også andre nye regler, omkring f.eks. beregning, som træder i kraft d. 1. januar 2022.

Når børnepengene er blevet delt imellem forældremyndighedsindehaverne, betyder det også at de fremover bliver beregnet på baggrund af hver forældres indkomst. Det vil sige den ene forældre kan være berettiget til børnepengene uden at den anden forældre er.
Beregnes på baggrund af forskudsskema
Børne- og ungeydelsen regnes på baggrund af DIT forskudsskema. Det vil sige at det kun er din egen indkomst, som bevirker hvorvidt du har ret til din halvdel af børne- og ungeydelsen. Når årsopgørelsen for det pågældende år foreligger, sker der en efterregulering, hvor du enten kan få udbetalt, eller skal betale børne- og ungeydelse tilbage.

Hvis du er forskudsregistreret med en personlig indkomst (topskattegrundlag), på mere end 828.100 kr. (2022), vil din halvdel af børne- og ungeydelsen blive sat ned med 2 %, af det den overstiger 828.100 kr. Da ydelsen er forskellig efter dit barns alder, er det også forskelligt, hvor høj indkomst, der skal til, for at ydelsen falder helt bort.

Har du spørgsmål i forbindelse med beregning af din børne- og ungeydelse, eller vil du gerne have hjælp til at rette dit forskudsskema, så ring til os.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram