Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Mød en løve - Karsten Brixen

Vi har talt med Karsten Brixen og stillet ham 5 spørgsmål som han besvarer herunder...
Baggrund
Uddannet agronom, med HD i Ledelse. Virksomhedsrådgiver i 15 år. Landmand med køer, grise, planteavl og grusgrav i 8 år. Rådgiver i Jyske Bank i 11 år. De seneste 5 år som opsøgende landbrugskundechef i Vækstfonden.
Hvordan er du forretningsorienteret?
Jeg er formand for bestyrelsen i 3 større landbrug. Her er mit fokus først og fremmest på driften og effektiviteten, men også på robustheden og risikostyringen. Dernæst er mit fokus på medarbejderne, primært direktøren, der skal evne at drive virksomheden og ikke mindst dens medarbejdere, så alle er engagerede og motiverede. Herefter tænker jeg økonomi, strategi og bæredygtighed.
Hvad ser du, som det vigtigste fokus for en nyetableret landbrugsvirksomhed?
Det er meget forskelligt fra sag til sag. Generelt er det vigtigt med tilstrækkeligt råderum. Likviditetsberedskabet skal kunne holde til en periode med lave priser. Hvis der er flere ejere, er det vigtigt at der fra starten er enighed om strategien. Jeg har set eksempler på at den unge landmand vil vækste mens investor vil have mest muligt udbytte.
Hvilket fokus og hvilke kompetencer bidrager du med, som løve?
Jeg vil analysere og vurdere driftsledelsesevnerne. Personens kvalifikationer er altafgørende. Branche, bedrift osv. er sekundært. Jeg vil vurdere på baggrund af uddannelse, erfaring, gerne relevant erfaring ift. casen, anbefalinger og selvfølgelig personens fremtræden, engagement og om vedkommende er vidende ift. casen.
Hvorfor skal de unge arbejde frem mod at få muligheden for at stå over for Jer d. 3. november?
Jeg vil gøre alt hvad jeg kan, for at hjælpe de unge med ”at få ting til at ske”. Det er uanset om det er som medarbejder, direktør, medejer eller selvejer. Nye øjne på en sag, kan ofte hjælpe med at se nye vinkler, metoder eller måske mere kreative løsninger. Derudover kan jeg i Vækstfonden hjælpe med finansieringen, så vi finder en løsning der kan finansieres med gode vilkår i banken.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram