Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Mød en løve - Carsten Boye

Vi har talt med Carsten Boye og stillet ham 4 spørgsmål som han besvarer herunder...
Baggrund
HTX student, uddannet landbrugsmaskinmekaniker, landmand og driftsleder. Køb af ejendom for 20 år siden. Har bygget virksomheden op på en blanding mellem eje og leje, i hele perioden. Nu lejer vi omkring 50 % af vores stalde ind.
Hvordan er du forretningsorienteret?
Alt hvad vi røre ved skal give penge. Så simpelt kan det siges. Vi skal ikke bruge tid på at lave noget hvor vi ikke tjener penge. Vi har bygget virksomheden op så vi ejer mindst muligt jord, fordi det ikke er jorden vi tjener pengene på over tid.
Hvad ser du, som det vigtigste fokus for en nyetableret landbrugsvirksomhed?
De skal have 100 % overblik over hvad der giver penge. Man skal ikke have en produktinsgren i sin virksomhed fordi den er sjov, eller fordi det er fedt, det skal give penge ellers skal den ikke være der. Øge likviditetsberedskabet mest muligt, så man kan stå imod de store udsving der kommer i løbet af årene. Resultat og likviditet. Lave en god og fleksibel butik, hvor man selv kan bestemme hvornår man holder fri. Frihed giver tid til at finde på gode idéer.
Hvilket fokus og hvilke kompetencer bidrager du med, som løve?
Har prøvet det hele selv gennem de sidste 20 år. Har fingeren på pulsen. Vi er aldrig kommet let til egenkapital gennem konjekturer på jord. Det hele er arbejdet op. Intet kommer af sig selv, men hvis man arbejder rigtigt, kan man komme rigtig langt. Jeg er tæt på de udfordringer de nye landmænd står overfor nu. Både med produktion ledelse finansering og økonomi.
Hvorfor skal de unge arbejde frem mod at få muligheden for at stå over for Jer d. 3. november?
Det er en god træning, man bliver klædt bedst muligt på til den dag det bliver rigtig seriøst. Det er en gratis omgang, hvor det er muligt at få fintunet sin forretningsplan. Man kan blive udfordret, og få testet om man nu har tænkt på det hele. Eller få nogle nye ting man kan tænke over, og man kan indarbejde for at gøre sin forretningsplan endnu skarpere, til den dag man står overfor en investor eller banken.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram