NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKontakt

MILJØGODKENDELSER – HURTIG OG KORREKT

Jeg bruger Nina G. Ottesen i Miljøafdelingen i Landbo Limfjord til alt omkring miljø, så kort formulerede Jørgen Holm Westergaard fra Rosvang i Thy sig, da han blev spurgt.

Nina er knusende dygtig og forstår at ekspedere tingene både hurtigt og korrekt. Samtidig har hun en holdning til tingene og er god til at belyse alle forhold i en sag. Hun er min sparringspartner, og jeg har stor respekt for hendes kompetencer, fortsætter Jørgen.

MILJØTILLADELSER – FYLDT MED RESTRIKTIONER

Jørgen havde aldrig troet, at miljøsiden ville være så indviklet. Han oplever, at landbruget er et erhverv hårdt belastet af restriktioner. Der er virkelig mange lovreguleringer at overholde og miljøtilladelser at indhente. Selv om man skaber flere arbejdspladser, er processen frem til realisering af projekter lang. Det har han bl.a. oplevet i forbindelse med flytning af et eksisterende, godkendt halmfyr mellem to ejendomme.

Nina G. Ottesen indskyder, at Jørgen Holm Westergaards oplevelse deles af mange andre landmænd. Det er ikke nemt for landmænd at være 100% inde i tingene, fordi der er mange forskellige og ret komplicerede lovgivninger på området.
Jørgen Holm
Jørgen Holm Westergaard, Rosvang

MILJØ – VÆR UDE I GOD TID

Man skal være forudseende, være ude i rigtig god tid og planlægge min. 1 år i forvejen, konstaterer Jørgen. Det er en fordel, at jeg tager Nina med helt fra begyndelsen af et projekt og lidt før faktisk. Når hun er sat godt ind i mine planer, sørger hun for, at vi er på forkant med tingene i godkendelsesprocessen i forhold til miljøtilladelser osv., fortæller Jørgen.

Hertil svarer Nina, at det er rart at blive inddraget i så god tid som muligt. Når hun kender planerne, kan hun som miljøkonsulent skabe overblik og gennemskue alle de aspekter, der skal tages højde for. Samtidig letter det hele sagsgangen, at der bliver taget fat med det samme og i rigtig rækkefølge.

NINA KENDER TIL KOMMUNAL SAGSGANG

Selv om Jørgen oplever, at Thisted Kommune bestemt spiller fint med, foretrækker han at have Nina med i processen. Hun kender til kommunal sagsgang fra sin tid hos kommunen. Det betyder, at hun også ser sagen fra deres side og er god til at processtyre og sørge for, at de har alt nødvendigt materiale til rådighed på de rigtige tidspunkter. Nina har en personlighed, som gør, at hun kan tale med alle og få tingene til at glide. Det skyldes selvfølgelig hendes store indsigt og faglighed men også hendes måde at være på. Og den kombination er absolut en fordel for den, der ansøger.
Rosvang

KOMPETENT MILJØRÅDGIVNING

Nina stryger mig ikke kun med hårene. Hun har en holdning til tingene, er god til at belyse alle forhold og spiller gerne ind og udfordrer mig – og altid med det formål at opnå det bedste resultat for mig på den lange bane.

Derfor overlader jeg også alt i miljø til hende. Hun ordner alt fra tilladelser til om- og tilbygning, tilladelser til nybyggeri, vejføringsspørgsmål, §3 sager og andre specielle ting til helt almindelige miljøgodkendelser.

Jeg begyndte at bruge Nina for 2-3 år siden, og det er en kæmpefordel for mig med én, der kender sagsgangen fra den anden side af bordet. Hun er min regelkonsulent på miljøområdet. Det sikrer mig den bedste og hurtigste vej gennem et restriktionsfyldt aspekt af det at drive en landbrugsvirksomhed, slutter Jørgen Holm Westergaard.

3 SKARPE PÅ MILJØOMRÅDET

Hvor hurtigt tjener en ny miljøgodkendelse sig ind, hvis den du har er mere end 2 år gammel ?
1 år
3 år
5 år
Hvad er grænsen for, hvor mange høns du må have uden at være omfattet af miljøkontrolreglerne ?
30
50
100
Hvor mange minivådområder skal dansk landbrug have etableret for at indfri målene frem mod 2021 ?
50
5000
1000-2000
Læs de rigtige svar her

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
mail@fjordland.dk
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram