Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Mentoren var afgørende for vores etablering

Masser af arbejde og ikke ret meget søvn

Umiddelbart er der ikke noget, vi ikke er lykkedes med, fortæller Kathrine efter det første halve år som selvstændige med økologisk mælkeproduktion i hjertet af Thy… joh, det skulle da lige være søvn og fritid, som har været lidt en mangelvare.

Ligesindede, der kæmper indædt

Vi kæmper indædt for det, vi tror på. Vi VIL i mål med vores vision om at skabe kvalitet hele vejen rundt i vores virksomhed, fortæller Kathrine.

Vi arbejder på at skabe en hverdag, der udfordrer os både fagligt og personligt og vil bevise, at benhård omkostningsstyring og dyrevelfærd kan gå hånd i hånd og være godt for både dyr og mennesker. Og det har været rigtig godt for os at være med i Landbrugets Talentudvikling.

Arrangementerne i Landbrugets Talentudvikling er designede til at klæde os på til etablering. Vi får interessant viden og gode input til vore etableringsdrømme. Der er oplægsholdere på udefra, som giver deres bud på, hvad der er vigtigt for en god etablering. Samtidig møder vi ligesindede, der har kæmpet og kæmper lige så indædt for deres drøm som os. Det har været enormt berigende for os.

Ligesindede, der kæmper indædt

Sammen med økonomikonsulent Jakob Jessen arbejdede vi i 3-4 år med forskellige muligheder for etablering. To ejendomme smuttede for snuden af os, inden det lykkedes for os at få den ejendom, vi nu har haft i godt et halvt år.

Møderne i Landbrugets Talentudvikling og sparringen fra Jakob og hans kolleger gav os den tryghed, vi havde brug for i etableringsfasen. Vi fik inspiration men også modspil, og det gjorde os sikre på, hvad der var det rigtige valg for os.

Mange arbejdstimer - ja, tak!

Kathrine og Mathias gjorde 1. juli 2019 drøm til virkelighed og fik foden under eget bord med 140 malkekøer med opdræt og 235 ha jord.

Mathias forudså allerede dengang lange arbejdsdage og 70-90 timer om ugen, og han fik ret. Intet kunne have forberedt os på, hvor sindssygt hårdt det er at være nyetableret, fortæller Kathrine. Det har knebet med søvn og fritid, men det gør ikke så meget – for vi ser også resultater af det hårde slid.

Ambitiøs plan

Allerede før overtagelsen havde vi lagt en temmelig ambitiøs plan over, hvad vi gerne ville have styr på rundt omkring vores produktion, fortæller Kathrine og Mathias. Her godt et halv år efter overtagelsen kan vi sige, at vi følger planen og arbejder målrettet på at hæve hele bedriften fra kalvestald til kostald.

Vi har jo et ønske om at have personligt og fagligt overskud til at skabe nogle driftsresultater, der kan konkurrere med landets førende. Og vi føler selv, at vi er på rette vej.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram