Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

15. december 2021

Lav din egen strøm og få investeringen tilbagebetalt på under 10 år

Fjordlands team for vedvarende energi beskriver herunder en stærk mulighed for bedring af virksomhedens klimaregnskab, som samtidig kan vise sig at være en fornuftig forretning.

Lovgivningen giver mulighed for, at enhver virksomhed kan opsætte et solcelleanlæg med en max. effekt på 50 kW pr. installation, uden at skulle betale benyttelsesafgift. Det betyder at det ikke betales de ca. 30 øre pr kWh, som er det almindelige niveau for transportomkostning, som enhver forbruger betaler for at benytte nettet til transport af strøm + den aktuelle kW pris for strøm.

For at afgøre om det er en god forretning, skal man kende sit forbrug af strøm fordelt på årets 8760 timer. Det kan man få oplyst ved henvendelse til sit elselskab. Virksomhedens aktuelle forbrug af strøm holdes op mod solcelleanlæggets forventede produktion af strøm. Solcelleanlæggets produktion af strøm kan beregnes med stor nøjagtighed.
Muligheden kan være interessant, hvis virksomheden bruger mere end 150.000 kWh. årligt, og den største andel af virksomhedens strømforbrug foregår i de timer, hvor solcellerne producerer strøm.

Et 50 kW solcelleanlæg fylder mellem 200 og 400 m2 tagflade og koster alt inklusive med aktuelle priser ca. 400.000 kr. og har en tilbagebetalingstid på 6 – 10 år. Anlægget kan leveres nøglefærdigt af dansk leverandør.

Variationen i tilbagebetalingstid afhænger af, hvor godt solcelleanlæggets produktion passer med virksomhedens forbrug af strøm. Derfor vil det være sådan, at jo større virksomhedens elforbrug er, jo større mulighed er der for at udnytte solcelleanlæggets produktion.

Nysgerrig?

Så tag kontakt til en af medarbejderne i Fjordlands team for vedvarende energi:

KJELD GLINTBORG KUDSK

Virksomhedsrådgiver

Tlf.: 9618 5872
Email: kgk@fjordland.dk

BENT K. CHRISTENSEN

Driftsøkonom

Tlf.: 9615 3561
Email: bkc@fjordland.dk

FINN BENNEDSGAARD

Økonomikonsulent

Tlf.: 9615 3564
Email: fib@fjordland.dk

IVAN HØGH

Økonomikonsulent

Tlf.: 9618 5782
Email: ivh@fjordland.dk

JENS TANGE MØLLMANN

Økonomikonsulent

Tlf.: 9615 3562
Email: jtm@fjordland.dk

HENRIK DAMGREN

Rådgiver

Tlf.: 9663 0570
Email: hda@fjordland.dk

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram