Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

13. juni 2022

Kom godt i gang som arbejdsgiver

Når du ansætter medarbejdere, skal du være klar over grundlaget for deres ansættelse, dvs. om ansættelsen er reguleret af funktionærloven, kollektiv overenskomst eller andre ansættelsesretlige regler.

Som arbejdsgiver har du ansvaret for dine medarbejdere og at de kender vilkårene for deres ansættelse. Det betyder bl.a. at du skal sørge for, at medarbejderen har en ansættelseskontrakt, som beskriver medarbejderens ansættelsesforhold.
Hvilket grundlag, der er for ansættelsen, afhænger af, hvordan du ansætter medarbejderen, er ansættelsen f.eks. omfattet af funktionærloven eller kollektiv overenskomst eller er der tale om en timelønnet og du ikke er medlem af en arbejdsgiverforening eller har tiltrådt en overenskomst.

Du kan også have medarbejder, der er ansat med tilskud eller du kan benytte dig af udenlandsk arbejdskraft. Deres ansættelsesforhold kan variere alt efter, hvilke regler der regulerer jeres samarbejde.
Mand der skriver på et stykke papir
Hænder der peger på en skærm
De ansættelsesretlige love gælder for alle arbejdsgiver f.eks. forskelsbehandlingslover, som forbyder direkte og indirekte forskelsbehandling på arbejdsmarkedet på grund af race, religion, seksuel orientering m.v. Du kan finde mere information om de ansættelsesretlige love via dette link: Læs om de arbejdsretlige love hos Beskæftigelsesministeriet.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration har mere information om ansættelses af udenlandsk arbejdskraft. Læs om reglerne for ansættelse af udenlandsk medarbejder.
Det er ikke kun de ansættelsesretlige love, der skal være styr på, der er mange andre ting, der skal være styr på, når du ansætter medarbejdere.

Vi har lavet en tjekliste, så du kommer omkring de områder, vi mener, der skal være styr på. Et par af punkterne er ikke et krav, men noget vi synes, du skal overveje, om det er noget for dig.
HENT TJEKLISTEN HER
Annette Nygaard Christensen
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os...

ANNETTE NYGAARD CHRISTENSEN

Revisorassistent

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram