Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

22. marts 2022

Klimadage i Fjordland

I samarbejde med SEGES, udbyder Fjordland 3 Klimadage i løbet af resten af året, så alle kan nå at være med. 5 timer hvor du kan blive klogere både på ESGreen tool (klimaværktøjet) og på hvad der ellers rører sig i øjeblikket i forhold til klima og bæredygtighed.
Bussen kører og den accelerer i fart. Sådan kunne man også sige om den grønne dagsorden i landbruget. Der bliver hele tiden større og større krav til handling og dokumentation i forhold til en bæredygtig udvikling i landbruget. Det er i det lys at ESGreen tool er blevet udviklet, her vil du både kunne se aktuel udledning (2019-2020 tal) og hvilke tiltag der vil flytte med, så man derigennem kan starte med at plukke de lavthængende frugter, siden der, hvor Co2e og økonomi går bedst hånd i hånd.
Baggrunden for værktøjet
I landbrugsaftalen blev der lagt vægt på, at tiltag i forhold til klima og miljø skulle gennemføres af frivillighedens vej. Men det forpligter til at alle løfter og de bredeste skuldre mest. Gennem ESGreen tool er der mulighed for at se, hvor der er mulighed for at løfte på klimadagsordenen helt med på bedriftsniveau. Du kan både se udledningen fra grønning, kulstofholdige jorde, husdyr, brændstof, foder indkøb mv. Der er således mulighed for en stor andel af valgfrihed til at gøre en fælles forskel.

Tid og sted:

SKIVE

Mandag 25. april 2022
kl. 10.00-15.00

LEMVIG

Torsdag 29. september 2022
kl. 13.00-18.00

THISTED

Torsdag 24. november 2022
17.00-22.00
Lokationer, datoer og tider er lagt, så langt de fleste burde have en chance for at kunne være med.
TILMELD DIG HER
ESGreen tool - hvad er det nu lige det er?
Med klimaværktøjet, ESGreen Tool, kan du beregne bedriftens Co2e udledning og få en aktuel status på dit klimaaftryk på både bedrifts- og markniveau. I de kommende versioner vil der også kunne beregnes på produktniveau. Med værktøjet kan der beregnes effekten af mulige klimatiltag, og med ophæng i den forskning, så herigennem kan det ses hvilke klimatiltag der er de mest effektive på den enkelte bedrift.
I 2022 er ESGreen Tool gratis for alle, der deltager enten på en klimadag eller gennemfører det onlinekursus, der findes via esgreentool.dk.
Det årlige abonnement vil alternativt ligge på 1.500-2.000 kr., afhængigt af hvor mange driftsgrene, der findes på bedriften.
ESG ledelsesrapport
ESGreen tool vil kunne danne grundlag for klimatallene, der skal anvendes i en ESG-ledelsesrapport. Så første skridt mod en ESG-ledelsesrapport, er taget gennem klimaværktøjet ESGreen tool. Derefter kommer arbejdet med det øvrige E (miljøforhold) S (sociale forhold) og G (ledelsesmæssige forhold). Alt dette vil der være mere information om på klimadagene i Fjordland.
"Har du spørgsmål om ESG og ESGreen Tool, er du altid velkommen til at kontakte mig"

ANNA WORM

Projektleder for grøn omstilling

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram