Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

16. maj 2023

Kender du vigtigheden af markbesøg?

Skoldplet

KONTROL OG OVERVÅGNING

Kender du værdien af at kontrollere om dine afgrøder trives, om der er tegn på skadedyrsangreb eller sygdomme. 

Markbesøget kan hjælpe dig med at tage hurtige beslutninger og træffe de nødvendige foranstaltninger for at hindre større skader på afgrøderne. Det giver også mulighed for at kigge nærmere på jordens kvalitet og sundhedstilstand samt vurdere afgrundsforholdene.

Det handler om at optimere jordens potentiale, så du sikrer de bedste forhold for dine afgrøder.

PLANLÆGNING

Markbesøget er også med til at planlægge hvordan du vil håndtere dine afgrøder i fremtiden. På denne tid af året kan det omfatte planlægningen af anvendelsen af gødning, vanding, beslutning om hvilke afgrøder der skal plantes de kommende måneder og sidst høsttidspunkt for dine afgrøder. 

Ved at evaluere jordens fugtighed og afgrødebehov kan du tilpasse vandingsplaner og anvende passende mængde gødning. Det er med til at bidrage til at optimere væksten og udbyttet af afgrøderne og sikre en effektiv udnyttelse af ressourcerne.
Rodukrudt - Fjordland planterådgivning

EVALUERING AF AFGRØDER

Markbesøg med din planterådgiver er også en god anledning til at få evalueret på dine afgrøder. Hvordan er de vokset, er der nogle ændringer der skal foretages for at forbedre væksten. Dette kan bl.a. være beslutninger om hvornår der skal sprøjtes, vandes eller høstes.
Markbesøg er en vigtig del af den daglige drift af din landbrugsvirksomhed, da de hjælper med at holde styr på afgrøderne, planlægge fremtiden og sikre at du overholder lovgivningen på området. 

Ved at besøge dine marker regelmæssigt kan du overvåge og evaluere dine afgrøders generelle tilstand. Eventuelle problemer som næringsstofmangel, vandmangel eller skader forårsaget af vejrforholdene kan opdages tidligt, og du kan dermed løse problemerne i de tidlige stadier.

Kontakt din planterådgiver, og få aftalt jeres næste markbesøg. 

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram