Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

KAN MAN GENSTARTE EN GÅRD?

Hvis der ikke har været dyr på gården i over 3 år, kan der være problemer med at starte en ny husdyrproduktion op på gården.

Efter 3 år uden dyr er der opstået et kontinuitetsbrud, og det betyder, at gårdens miljøgodkendelse/tilladelse ikke kan anvendes længere. Dette gælder for alle typer husdyrproduktioner. Gården skal derfor miljøgodkendes på ny, og staldene skal leve op til BAT (Bedst Anvendelig Teknologi) for ammoniak.

Hvis perioden uden dyr på gården ikke overstiger de 3 år, vil det ikke kræve en ny miljøgodkendelse at starte en ny husdyrproduktion op – med mindre antal dyr & vægt øges, staldarealet udvides eller gulvtypen ændres.

Det vil sige, at selv om man ikke vil ændre på eksisterende gulv, så skal stalden leve op til BAT ved en ny miljøansøgning, hvis der er opstået kontinuitetsbrud.

EKSEMPLER PÅ, HVAD DET KAN BETYDE, AT GÅRDEN SKAL LEVE OP TIL NY BAT:

ALMINDELIG KVÆGBRUG
Det er kun drænet gulv med fald til ajle-afløb og med skraber, som lever op til BAT. Det kan således være nødvendigt at lave nyt gulv eller at fjerne ammoniakken ved hjælp af en teknologi (forsuring, gyllekøling eller luftrensning), for at produktionen kan miljøgodkendes. Forsuring er den eneste godkendte teknologi i dag, som kan fjerne tilstrækkelig ammoniak, for at få en stald til at leve op til BAT. Der er ikke BAT-krav til dybstrøelse
ØKOLOGISK KVÆGBRUG
Hvis der skal være økologisk kvægbrug på gården, opfylder staldene BAT uanset gulvtype
SLAGTESVINEPRODUKTION
Det er kun stalde/stier med minimum 50% fast gulv, som lever op til BAT. Der er ikke BAT-krav til dybstrøelse

MILJØVURDERING AF EJENDOMMEN

Går du med overvejelser om køb af en gård, så råder vi dig til at få lavet en miljøvurdering af ejendommen. Kontakt Fjordland på telefon: 96 15 30 00 og få lavet en miljøvurdering til en fast pris på 2.000 kr.

Med en miljøvurdering får du et overblik over, hvad der kræves for at få en miljøgodkendelse, eller hvilke udvidelsesmuligheder, der er på adressen.

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram