Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

13. december 2022

Kan du få ældrecheck?

Hvis du er folkepensionist og har en likvid formue på under 95.800 kr. d. 1/1 2023, kan du være berettiget til ældrecheck på 19.200 kr.

FORMUEN OPGØRES 
1. JANUAR

Formuen opgøres for dig og din eventuelle ægtefælle/samlever samlet. Formue består af indestående i pengeinstitut, kursværdien af obligation, pantebreve i depot og børsnoterede aktier. Såfremt dette ikke overstiger beløbsgrænsen indgår også kontantbeholdning og andre værdipapirer.

Formuen opgøres d. 1/1. Hvis du ikke tidligere har fået ældrecheck, skal du oplyse Udbetaling Danmark om din formue. Har du tidligere fået ældrecheck, indhenter de selv oplysningerne.

Da formuen opgøres d. 1/1, kan det være en fordel at få betalt regninger mm. Før d. 1/1, også selvom rettidig betaling først er senere.

AFHÆNGIG AF DEN PERSONLIGE TILLÆGSPROCENT

Beløbet på ældrechecken kan blive nedsat hvis den personlige tillægsprocent er under 100.

Indtægtsgrundlaget beregnes som pensionstillægget. Der er et fradrag på 120.000 kr. for personligt arbejde. Herefter er der et fradragsbeløb på 35.000 kr. for enlige og 69.200 kr. for ægtefæller. Herefter nedsættes tillægsprocenten med 1 % for hver 563 kr. / 1.137 kr. for henholdsvis enlige og ægtefæller.

UDBETALES
AUTOMATISK

Hvis Udbetaling Danmark kommer frem til, at du er berettiget til ældrecheck, så udbetales den automatisk til dig, sammen med din folkepension for januar. 

Der skal altså ikke ansøges om ældrecheck. 

Hvis du mener at du er berettiget til ældrecheck, men ikke har modtaget noget, så kan du kontakte Udbetaling Danmark, Pension inden 31. juli, for at få ældrechecken for indeværende år.
Linda Møller Harritz
Hvis du vil vide mere om ældrecheck, er du velkommen til at kontakte mig. Jeg kan hjælpe dig med konkrete beregninger og uddybning af reglerne.

LINDA MØLLER HARRITZ

Socialjura ekspert og revisor

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
exitphone-handsethistoryplus-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram