Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Generationsskifte

Juridisk rådgivning ved generationsskifte i landbruget

Går du med tanker om, eller er du i gang med et generationsskifte i dit landbrug, og har du brug for juridisk rådgivning i forbindelse med det? – så er juristerne hos Fjordland eksperter. Vi hjælper med juridisk rådgivning ved generationsskifte i landbruget.

En landbrugsvirksomhed er omgærdet af en stor og ofte ganske kompliceret lovgivning. De fleste kan nikke genkendende til mængden af miljøregler, skatteregler, tilskudsregler med videre.

Hertil kommer den omstændighed, at landbrugsvirksomheder, i kraft af at de er meget kapitaltunge, stiller ekstraordinært store krav til budgettering – ikke mindst i forbindelse med et generationsskifte.

For at kunne gennemføre et vellykket skifte af en landbrugsvirksomhed kræves både et samlet overblik og specialistviden indenfor den lovgivning, der indvirker på virksomheden.

Generationsskifte af dit landbrug kræver den rigtige model - juridisk rådgivning er af afgørende betydning for et succesfuldt forløb

Et generationsskifte er meget mere end økonomi og juridiske kontrakter. Generationsskiftet er en langstrakt proces, hvor to generationer skal finde deres plads i en ny og forandret rolle.

Det kan enten ske glidende, eller det kan ske som en overdragelse fra den ene dag til den anden. Det vigtigste er, at den model der vælges, er den der passer bedst til de involverede parter. 

Et godt generationsskifte er et planlagt generationsskifte

En god forberedelse er den bedste sikkerhed for succes.
3 rådgivere klar til at hjælpe med generationsskifte
Hvis du går med tanker om et generationsskifte, så er det en god ide, at vende det med din økonomikonsulent. De fleste generationsskifter tager flere år fra den første planlægning begynder til de rent faktisk er effektueret.

Processen fra overvejelse til gennemført skifte kan kun ske via bistand, råd og vejledning fra rådgivere, og det er her din økonomikonsulent hos Fjordland vil være naturlig at involvere, da konsulenten ikke er følelsesmæssigt og interessemæssigt involveret i generationsskiftet. Din økonomirådgiver vil derudover inddrage en jurist og evt. andre rådgivere med erfaring i generationsskifte. Det er også disse rådgiverne der kan og vil stille de kritiske spørgsmål til afklaring af, om generationsskiftet på længere sigt bliver godt og til glæde for hele familien.

Ønsker og forberedelser

Det kan være en god idé, hvis man ønsker at generationsskiftet skal ske på fordelagtige vilkår samt hvis man ønsker virksomheden kørt godt videre i årene fremover, at planlægge dit generationsskifte i god tid. Vi kigger på ejers ønske til generationsskifte, forberedelse af et salg, en forhandling af generationsskiftet og slutteligt overdragelsen.

Erfaring og kompetencer

Vores jurister hos Fjordland, er meget erfarne, og har gennem årene generationsskiftet mange virksomheder. Derfor sikrer vi dig erfaren og kompetent hjælp. Allerede inden beslutningen om et generationsskifte er truffet, kan vi rådgive om de økonomiske konsekvenser ved generationsskiftet. Hvad enten overdragelsen sker til nær familie, medarbejder eller tredjemand.

Skattemæssige forhold

Vi kan rådgive om mulighederne for skattemæssig succession eller mulighederne for skattefrie omstruktureringer. Uanset hvilken virksomhedsform din virksomhed har, skræddersyr vi generationsskiftet, så det passer dig og din virksomhed bedst. Vi følger dig fra start til slut. 

Skatten kan afgøre hvilken form for generationsskifte, der skal vælges. Det skal klarlægges, om der skal ske omdannelse
til produktionsselskab og/eller holdingselskab, inden generationsskiftet påbegyndes.
Der er skattemæssige fordele ved at overdrage til en betroet medarbejder og til familiemedlemmer, ægtefæller, børn, børnebørn og anden nær familie.
Overdragelse til ægtefælle kan foretages uden, at der skal betales ejendomsavanceskat.

Skatterådgivning

Læs mere om vores skatterådgivning 
LÆS MERE

Planlægning

Læs mere om planlægning af generationsskifte
LÆS MERE
Henrik Aavild
Jurist
Direkte: 9615 3052
E-mail:  haa@fjordland.dk
Vores jurister er klar til at vejlede og rådgive dig videre med tankerne om et generationsskifte
RING PÅ 9615 3000

CECILIE BECH HALD

Direkte: 9615 3050
E-mail: cbh@fjordland.dk

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram