Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Ansættelse af EU/EØS Statsborgere

Der skal ansættes i landbruget

Skal du ansætte EU-/EØS statsbprgere

Vil du gerne ansætte en udenlandsk medarbejder fra et EU-/EØS-land, der ikke har skattekort osv. I Danmark, skal du gøre følgende:

Udarbejde ansættelseskontrakt

SENIOR DEVELOPER

Udarbejde en ansættelseskontrakt og evt. en boligkontrakt. Ansættelseskontrakten skal gælde for mere end 12 uger, med en arbejdstid på minimum 12 timer ugentligt for at medarbejderen kan blive registreret som arbejdstager i Danmark. Ønsker du hjælp til udarbejdelse af en ansættelseskontrakt er du velkommen til at kontakte Jurist Gry B. Nielsen.

Registreringsbevis
/opholdsdokument

UX DESIGNER

Den udenlandske medarbejder skal have lavet et registreringsbevis/opholdsdokument med mindre medarbejderen ansættes i meget kort tid (mindre end 12 uger). EU-statsborgere kan frit indrejse i Danmark, og må arbejde i Danmark allerede fra den dag de indrejser. Det betyder at de ikke, til at starte med, skal have tilladelse til at arbejde i Danmark
Medarbejderen kan bestille sit registreringsbevis
/opholdsdokument online her.

Ansøge om skattekort og skattepersonnummer

PROJECT MANAGER

Den udenlandske medarbejder skal ansøge om et skattekort og et dansk skattepersonnummer (cpr-nummer). Ansøgning om skattekort og dansk skattepersonnummer (cpr-nummer) kan kun gøres, hvis der er udarbejdet en ansættelseskontrakt. Der findes vejledning på flere sprog.

Vær opmærksom på at du som arbejdsgiver ikke kan udbetale løn til en medarbejder uden et dansk skattepersonnummer (cpr-nummer). Har medarbejderen ikke et forskudsskema, skal du som arbejdsgiver tilbageholde 8 % i AMBI og 55 % i skat.
Ansøgningen kan gøres online her.

Bopælsregistrering

SMM GURU

Derudover skal medarbejderen have lavet en bopælsregistrering. Udenlandske statsborgere har ret til at blive bopælsregistreret, hvis de skal være i Danmark mere end tre måneder og har et sted at bo eller et fast opholdssted. Den udenlandske statsborger skal også have lovligt ophold i Danmark. Bopælsregistrering kræver personligt fremmøde i borgerservice i den pågældendes kommune, her er det en god idé at medbringe et identitetsvidne.

I den forbindelse skal den udenlandske statsborger medbringe sin arbejds- og opholdstilladelse samt anden relevant dokumentation. Man skal anmelde sin tilflytning, senest fem dage efter man opfylder betingelserne for at blive registreret som tilflytter i Danmark.
Læs mere om bopælsregistrering

Læs mere om ansætteles af udenlandske medarbejdere

Gå til udenlandske medarbejdere

Kontakt os

Vi er klar til at hjælpe
Gry Bacher Nielsen

Gry B. Nielsen

Jurist
96153056
Annette N. Christensen

Annette N. Christensen

Revisorassistent
96153086

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
homefile-emptyfile-addlicensephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram